Aktiviteter


HUSK Café Allu

- hver torsdag - kl. 13-18

 

Praktik i NAPA

 

 

 

 
    Rådgivning og vejledning Hjælp til... Besøgsrejser Frivillighed i Det Grønlandske Hus Projekt Tumit Tolkning Links og brochurer Flytte til Danmark
 

Kend Danmark

- om at flytte til Danmark

Overvejer du evt. at flytte til Danmark fra Grønland, så kan du finde råd og vejledning på

Kenddanmark.dk

 

 

En ny hjemmeside som De Grønlandske Huse i Danmark står for i fællesskab.

Kenddanmark.dk kan borgere fra Grønland, der planlægger at flytte eller allerede er flyttet til Danmark, orienterer sig om alt det, som flytningen og livet i Danmark kan indebære.

 

Vigtigt at vide før flytning til Danmark 

 

Disse oplysninger er først og fremmest henvendt til de grønlændere, som foretager en ikke-planlagt flytning til Danmark, da det er først og fremmest de grønlændere, som foretager en ikke-planlagt flytning til Danmark, der oplever at have de største problemer i forbindelse med flytningen, og udsættes for dårlige vilkår i Danmark.

Derfor har De Grønlandske Huse i Danmark og Grønlands Selvstyre, Departementet for Familie og Justitsvæsen, indgået et samarbejde for at forebygge mod uhensigtsmæssige flytninger til Danmark og oplyse om forskellige forhold inden en flytning til Danmark.

Formålet med denne pjece er at oplyse om nogle ting, som er vigtige at tænke over, hvis man overvejer at flytte til Danmark. Desuden oplyses om nogle vigtige punkter, der skal være i orden inden afrejse til Danmark.

 

 

Flytte-til-Danmark_ed_juli2015.pdf

 


 

 

Særlig indsats for ny tilflyttede

Det Grønlandske Hus i Odense har en særlig inklusionsindsats for ny tilflyttede borgere fra Grønland i : Odense - Esbjerg  og i meget begrænset omfang  i Vejle - Kolding - Svendborg.

 

Projektet er et tilbud til dem, der netop er flyttet til Danmark, eller har opholdt sig i landet i max 3 år. Tilbuddet er retter til grønlandske borgere, der har brug for praktisk hjælp til at finde rundt i forsørgelsessystemerne – f.eks. hvordan får man kontanthjælp? Hvordan finder man bolig og beskæftigelse i Danmark? Hvilke rettigheder, og hvilke pligter ham man som borger?

 

I projektet kan man få undervisning og hjælp af en dobbeltsproget medarbejder til f.eks. gennemgang af NEM-ID, hjælp til boligsøgning og jobsøgning, øvelser i dansk på samtaleniveau, og oplysning om kulturforskelle. 

 

Rent praktisk hjælper vi desuden ved deltagelse i møder med myndigheder, hjælp til at forstå, besvare og sende henvendelser og ansøgninger til kommuner, Udbetaling Danmark o. lign. Hjælpen kan også være støtte til at finde rundt rent geografisk i den by, man er tilflyttet. 


Indsatsen sker i tæt samarbejde med kommunerne, og vi ligger vi vægt på at klæde vores samarbejdspartnere - både offentlige og private aktører - så godt på som muligt, så de i deres møde med de nye grønlandske borgerer hurtigere kan yde den rette indsats.

 

______________________________________________________________________

  

Qallunaat Nunaannut nuunnginnermi paasisassat pingaarutillit.
Pilersaarutaanngitsumik  Kalaallit  Qallunaat Nunaannut nuuttartut taakkuupput ajornartorsiortarnerit nuunnerminnut atatillungu,pissutsillu taamaattut tunngavingalugit atungarliornerpaasartut.

Taamaattumik Kalaallit Illui Qallunaat Nunaaniittut,  Nunatsinni Namminersornerullutik oqartussat  ilaqutariinnermut eqqartuusseveqarnermullu Naalakkersuisoqarfik  isumaqatigiissimapput suleqatigiinniarlutik,siunertaqanngitsumik nutserneq pinaveersaartinniarlungu.

Siunertaavoq quuppersagaaqqami paasissutissat eqqarsaatigeqqaarneqartariaqartut Qallunaat Nunaannut nuulinnginnermi.  Paasissutissat ilangivaat pissutsinut tunngatillungu paasisariaqakkat aaqqeqqaarnissaat Qallunaat Nunaannut nuulinnginnermi.

 

  
 

Rundvisning i Nordatlantisk Hus/Det Grønlandske Hus:

Oplev huset med guide: Grupper med op til 25 pers. - større grupper opdeles.
Rundvisning foregår fortrinsvis på hverdage - efter kl. 16.00 - spørg efter weekendarrangement.

Pris: kr. 650 pr gruppe for en time.

 

Bestil på tlf. 6613 7085 eller
info@dgh-odense.dk

Bord- og menubestilling på Restaurant Nordatlanten ifm rundvisning foretages ved direkte henvendelse på tlf. 2239 7600.

 
B-Begivenheder i DGH