Aktiviteter


Venner af Nordatlantisk Hus


Er du interesseret i medlemskab, sĂĄ skriv til os pĂĄ nah@dgh-odense.dk

 
    Sker i 2017 Skoletjeneste Praktisk information
 

Nordatlantisk Skoletjeneste

 Generel information 

 

I Nordatlantisk Hus ønsker vi at udbrede kendskabet til de nordatlantiske lande, det vil sige Færøerne, Grønland og Island. Det indebærer alle med interesse for eller 

tilknytning til de nordatlantiske, men ogsĂĄ de lærere og skoler, der ønsker at lade deres elever udvide kendskabet til landene mod nord.

 

Vidste du for eksempel, at der kun er ét færøsk navneord, der slutter på ”n”?

Eller at der på Grønland ikke findes veje mellem bygderne?

 

I stueetagen sælger vi kunsthåndværk og design fra de nordatlantiske lande. Det er også her, der er skiftende udstillinger af nordatlantiske kunstnere. Når I besøger Huset i forbindelse med et skoletjenestebesøg, er I meget velkomne til at gå rundt og kigge på den aktuelle udstilling og det er også i stueetagen, børnene kan sidde og spise sine madpakker.

Butikken har kun åbent torsdag, fredag og lørdag.

 

Når I kommer på besøg mødes vi i stueetagen og går sammen op gennem Huset til anden sal, hvor præsentationen vil foregå. Mens vi går op ad trappen vil medarbejderen fra Nordatlantisk Hus fortælle om de materialer, der er brugt i Huset og om, hvad I kan se på væggene.

 

 

Målsætning for Nordatlantisk Skoletjeneste

 

Nordatlantisk Skoletjeneste har som mĂĄlsætning at inspirere til et spændende og anderledes, men alligevel aktuelt, supplement til den daglige undervisning. Skoletjenestens tre forløb vil tage udgangspunkt i et tværfagligt møde med Nordatlanten. SĂĄledes kan f.eks. fagene dansk, historie, geografi og natur og teknik benyttes som indgangsvinkel til besøget. 

Det ligger Nordatlantisk Hus meget på sinde, at børnene bliver præsenteret for se og røre oplevelser og en aktiv, alsidig undervisning.

 

Præsentationernes indhold

 

I Nordatlantisk Skoletjeneste vil danske skolebørn aktivt kunne opleve en lille del af henholdsvis Islands, Grønlands og Færøernes kultur, natur og historie. For tilbuddet gælder det, at en PowerPoint præsentation er udgangspunkt for undervisningen. Herudover bliver alle fem sanser taget i brug, nĂĄr de spændende aktiviteter, der fĂĄr børnene op at stĂĄ og selv være aktive, udforskes. 

Nogle af aktiviteterne kunne være at smage og lugte til islandsk tang og tørfisk, at lytte til og prøve at danse færøsk dans eller at føle på fåreuld.

 

Nordatlantisk Skoletjeneste er unik i og med at Huset er den eneste organisation vest for Storebælt, der gennem kulturen sammenføjer danske skolebørn med de nordatlantiske lande.

 

 Link til informationsflyer: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
 

 

    køb billet her..

NAH nyhedsbrev efterĂĄr 2014

Flipbook powered by paperturn.com

Rundvisning i Nordatlantisk Hus:

Oplev huset med guide: Grupper med op til 25 pers. - større grupper opdeles.
Rundvisning foregĂĄr fortrinsvis pĂĄ hverdage - efter kl. 16.00 - spørg efter weekendarrangement.

Pris: kr. 650 pr gruppe for en time.

 

Bestil pĂĄ tlf. 6613 7085 eller
info@dgh-odense.dk

Bord- og menubestilling pĂĄ Restaurant Nordatlanten ifm rundvisning foretages ved direkte henvendelse pĂĄ tlf. 2239 7600.

 

 
B-Nordatlantisk Hus 2017