Aktiviteter


HUSK Café Allu

- hver torsdag - kl. 13-18

 

Praktik i NAPA

 

 

 

 
    Medarbejdere Bestyrelsen Årsberetninger Værdier Husets historie Andre grønlandske Huse i Danmark Links
 

Det Grønlandske Hus i Odense

Velkommen til et værdifuldt fællesskab

Det Grønlandske Hus i Odense dækker hele Region Syddanmark. Huset er åbent for alle, og er det naturlige mødested for grønlændere i Danmark, og for alle der på den ene eller anden måde er interesseret i Grønland.

Her mødes mennesker for at lære hinanden at kende med udgangspunkt i et tolerant og respektfuldt menneskesyn. Arbejdet og samarbejdet i Huset bygger på en række grundlæggende værdier, der har med livet i Huset og respekten for forskellighed og at gøre.

Husets liv

Huset er et levende og åbent Hus, et mødested og en arbejdsplads. Her mødes grønlandske og danske brugere, som får glæde af Husets service og aktiviteter. Huset er både et vindue til Grønland og en grønlandsk trædesten i Danmark.

Vi fastholder en række traditioner f.eks. fejring af Grønlands nationaldag, grønlandsk julemarked og kaffemik i den ugentlige torsdagscafé. Huset danner også ramme om de grønlandske studerendes fællesspisninger og et rigt foreningsliv.

Vi arbejder for at alle, der gæster Huset oplever åbenhed og tillid, så de mærker, at de er en del af Husets liv og kan deltage i arrangementer. Vi ønsker, at Huset skal være et åbent hus, der er synligt i lokalsamfundet. Husets liv og arbejde skal bidrage til at højne kendskabet til Grønland – og forbedre grønlænderes vilkår og muligheder i Danmark.

 

Respekt for forskellighed

Ligeværd er et nøgleord i Det Grønlandske Hus. Her er alle ligeværdige, uanset baggrund. Alle brugere af Husets service og aktiviteter har samme ret og adgang til Huset, når det sker med respekt for øvrige brugere og Husets normer. 

Vi arbejder for at skabe et fællesskab, hvor der er højt til loftet og frihed til at være forskellig. Tolerance og respekt vægtes højt, og vi ønsker, at vi sammen med brugere og gæster kan udvikle et fællesskab, der er baseret på disse værdier.

Medborgerskab

Vi ønsker at anspore Husets brugere til at ytre sig og deltage aktivt i de sammenhænge, de er i. Om det er som forældre til et skolebarn, som studerende eller som borgere i en by er underordnet.

Hovedsagen er, at man som borger i Danmark med grønlandsk baggrund tager aktivt del, hvad enten det er på det nære eller det mere generelle overordnede plan.

Sprog

Det grønlandske sprog er centralt for den grønlandske identitet. Derfor er det vigtigt, at man som grønlænder i Danmark får mulighed for at vedligeholde sit sprog og komme i et grønlandsk miljø.

Sproget er imidlertid også nøglen til det danske samfund, til uddannelse, arbejde og til at møde danskere. Grønlændere i Danmark skal derfor have de bedste muligheder for at forbedre deres sprogkundskaber.

Derfor vil Huset, så vidt det er muligt tilbyde undervisning i begge sprog, samt formidle de muligheder der er for sprogundervisning, så flere får mulighed for at forbedre deres sproglige kompetencer.

 

 

Kalaallit Illuat Odense-miittoq

Ataatsimuaalaarnermut nuannersumut tikilluarit

 

Kalaallit Illuat Odense-miittoq Region Syd Danmark tamaat tigummisarivaat. Illu tamanut ammavoq, Kalaallinullu naapittarfiulluni Qallunaat nunaanni najungalinnut, aammalu Kalaalit Nunaannut soqutiginnittunut ammalluni.   Naapittarput ataqqeqatigiillutit imminnullu ilinniarlutik. Illumi suleqatigiinneq ataqqeqatigiilluni ingerlanneqartarpoq, assigiingitsuuneq akueralungu.

 

Illu uummaarissuuvoq

 

Illu uummaarissuuvoq aammalu suliffiungami naapiffiusarluni. Maani naapittarput Kalaallit Qallunaallu atuisut,sammisassallu assigiingitsut sullissinerillu pisarlutik. Illu avammut Kalaallit Nunaannut  igalaajuvoq taamatuttaaq Qallunaat Nunaannut. Ileqqullu pigiliussimasat ukiup ingerlanerani sammineqartarput,soorlu makkua. Inuiattut nalliuttorsiornerit,Juullilernerani tuniniaanerit aammalu Sisamanngornerit tamaasa Cafe-mi naapeqatigiittarlutik. Illu aamma Kalaallinut ilinniartunut naapiffiusarpoq nereqatigiinnertalimmik aammalu Peqatgiiffiit atortarlungu.

Tamanut sullissivungut,aammalu illup nuannersumik iseruminarnissaa isertunut atoruminaqqullungu, sammisassanullu assigiingitsunut iseruminarsagalluni. Kissaatingaarput, illu ammasussasoq illoqarfimmut avammullu. Illulu Kalaallit Nunaanut ilisimasaqalernissamut aqqutaassasoq-Kalaallinullu atungassarititaasut periarfissaasullu pitsaanerusunut periarfissaassasoq.

 

Assigiinngissuseq akueralungu

 

Naligiinnissaq illumi pingaartinneqarpoq. Maani tamatta naligiippungut,apeqqutaatinnagu tunuliaqutit. Atuisut sammisassallu suulluunniit tikilluaqqusaapput. Kissaatingaarput ataqqeqatigiilluni ileqquusullu malillugit iliortoqartassasoq. Ataatsimooqatigiittarneq ataqqeqatigiinnermit ingiaqateqassaaq, illumik atuisut tamarmik tikilluaqqusaasutut misigisimassammata.

 

Innuttaaqataasutut misiginissaq

 

Kissaatingaarput illu atuisunik sammissassanillu peqataaffigineqartassasoq sammisassaasut aallaavingalugit. Atuartuuteqaruit ilinniartuunguvit innuttaaqatasuunguilluunniit. Qallunaat nunaanni Kalaallit nunaat tunuliaqutaralungu najungaqaruit sammisassanut ilaasarnissaq kajumissaarutigineqarpoq.

 

Oqaatsit

 

Kalaallit oqaasii Kalaaluissusermut ilisarnaataapput kinaassusermullu. Taamaattumik pingaaruteqarpoq,Kalaaliulluni kalaallinut akuleruttarnissaq oqaatsit pigiinnarusukkaanni . Oqaatsit matuersaataapput  ilinniarnissamut aammalu sulinissamut aammalu qallunaanik naapitsinissamut. Taamaattumik Kalaallit Qallunaat nunaanni najungallit piriarfissaqartariaqarput pitsaasunik oqaatsitigut ilinniaqqinnissaminnut. Taamaattumik illu periarfisseerusuppoq neqerooruteqassallunilu oqaatsit taakkua marluusut ilinniarsinnaaneranut, piginnaaneqarfigilernissaanullu periarfisseerusulluni.

 


 

  
 

Kontakt

Det Grønlandske Hus i Odense
Nordatlantisk Promenade 1
5000 Odense C


6613 7085
mail@dgh-odense.dk

 

Rundvisning i Nordatlantisk Hus/Det Grønlandske Hus:

Oplev huset med guide: Grupper med op til 25 pers. - større grupper opdeles.
Rundvisning foregår fortrinsvis på hverdage - efter kl. 16.00 - spørg efter weekendarrangement.

Pris: kr. 650 pr gruppe for en time.

 

Bestil på tlf. 6613 7085 eller
info@dgh-odense.dk

Bord- og menubestilling på Restaurant Nordatlanten ifm rundvisning foretages ved direkte henvendelse på tlf. 2239 7600.

 
B-Begivenheder i DGH