Menu

torsdag 07. juni kl 17.00 - fredag 24. august kl 12.00

a  t i m e  and  a  p l a c e  // 
t i d  og  s t e d

V i g n i r  J ó h a n n s s o n  // 
I S L A N D

UDSTILLING 7. JUNI - 24. AUGUST
Den islandske kunstner Vignir Jóhannsson er uddannet på Det Islandske Kunstakademi og Rhode Island School of design i USA. Han har de sidste 7. år boet og arbejdet i Danmark.
Det meste af livet har Vignir Jóhannsson levet tæt på havet, som er et vigtigt element i hans liv og kunst. En anden naturkraft, der spiller en vigtig rolle i tilblivelsen af værkerne og i resultatet, er tyngdekraften, der får vandet og alt andet til at flytte sig.
Vignir Jóhannsson siger selv om sit kunstneriske udtryk, at han maler ”usynligheden i naturen”.
Udstillingen "a  t i m e and  a p l a c e //  t i d  og  s t e d" viser to parallelle billedgrupper.
Den ene gruppe viser tidens bevægelse, og de steder eller stemninger hvor tiden står stille i en tidspyt, der har fanget en stemning eller et minde, selvom tiden bevæger sig videre.
Den anden gruppe skildrer et ståsted midt i naturen fyldt med vand og tid - en tilstedeværelse eller en overvindelse. Dermed bliver stedet i tiden og naturen til et mål eller et minde, alt efter hvilken vej tiden går.
Udstillingen handler om, at finde en plads og være tilstede i naturen og tiden. 
At sætte sig et mål, nå målet og været tilstede i det mål.

Naturen er stor, mennesket er lille, men et menneske, der har nået sit mål og gerne vil dele den oplevelse, er næsten lige så betydningsfuld, som den store, kraftfulde natur han / hun befinder sig i.
UDSTILLINGEN  "a  t i m e and  a p l a c e //  t i d  og  s t e d"  ÅBNES 7. JUNI KL. 17 AF ISLANDS AMBASSADØR BENEDIKT JÓNSSON
Gratis entré