Menu

onsdag 28. oktober kl 17.00 - kl 19.00

Filmvisning og artist talk // Nordatlantiske filmskabere 

Med fokus på nordatlantiske filmskabere inviterer Nordatlantisk Hus, Odense Filmværksted og Filmværkstedet København på filmvisning og talk.

 

Arrangementet afholdes i Nordatlantisk Hus. Det er gratis og åbent for alle, men der kræves tilmelding. Tilmeld dig her.

Der vil også være mulighed for at købe færøske og islandske øl og snacks.

 

Program: 

Instinct: (4 min)
I en systue tegner en mand et mønster på et stykke gråt stof. Han klipper det til, syr det sammen, og inden længe bliver det til en hjemmelavet kaninbamse. Glad og stolt tager manden bamsen med på en køretur hen til de legende børn i børnehaven. Kortfilmen er en islandsk fortælling om de fordomme og forhastede konklusioner, vi af og til drager ved første øjekast.
Instruktør: Viktor Sigurjónsson


Stimuli: (5 min)
Den midaldrende kvinde Guđlín gør sig umage med både makeup og tøj, inden hun begiver sig ud for at købe is. Men den smilende og velvillige Guđlín finder hurtigt ud af, at ikke alle er lige så imødekommende som hende selv. Den islandske kortfilm er en fortælling om ensomhed og længslen efter nærvær.
Instruktør: Viktor Sigurjónsson


Ikki illa meint: (22 min)
De to færinger, Marita og Elinborg, mødes tilfældigt i Føtex. De har kendt hinanden længe, og mødet starter glædeligt. Men noget er galt. Noget som Elinborg ikke vil snakke om. Og hvad startede som en høflig samtale udvikler sig langsomt til et større opgør om deres venskab. Kortfilmen er en hjemstavnsfortælling langt væk hjemmefra om, hvordan skiftende omstændigheder kan ændre selv de dybeste venskaber.
Instruktør: Andrias Høgenni


Et Knæk: (18 min)
En vinternat. Sammenbidte ansigter. Gitte og Frank har planlagt indbruddet ned til sidste detalje. Men der venter dem en overraskelse, og i et desperat forsøg på at undgå anholdelse risikerer de to indbrudstyve at begå en endnu mere grusom forbrydelse.
Instruktør: Andrias Høgenni

 

TALK MED ANDRIAS HØGENNI 


Andrias Høgenni er en færøsk filminstruktør fra Tórshavn. I 2012 blev han uddannet filminstruktør fra den alternative danske filmskole 18 Frames og i 2018 filmskolen Super16. Hans afgangsfilm fra Super16, Ikki illa meint, vandt den færøske filmpris Geytin og Canal+ Award i Semaine de la Critique i Cannes i maj 2019. Senest har filmen også vundet en Robert i 2020 for bedste danske kortfilm.


Andrias vil fortælle om dét at være færøsk filmskaber i Danmark, og om hvor han henter inspiration til sine fortællinger. 

 

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding. Tilmeld dig her.