Menu

onsdag 21. april - torsdag 03. juni

Naja Abelsen // Light of Ancestry

Udstillingen genåbnes den 21. april og forlænges frem til 3. juni 2021

Max 30 personer i lokalet / Max gruppestørrelse 10 personer 

Der er indgang til udstillingen gennem restauranten eller butikken i åbningstiden ved fremvisning af gyldigt Corona pas.


Den grønlandsk-danske kunstner Naja Abelsen tager i sin udstilling "Light of Ancestry" udgangspunkt i sin undren over de forhistoriske mennesker, som blev til os.


Videnskaben er i disse år ved at danne sig klarere forestillinger om vores stamtræ og familieskab med vore forgængere. Samtidig ved vi, at DNA og vores celler husker! Vores biologi husker! I meditative stunder kan man af og til støde på en dyb urhukommelse og opleve grundmenneskelige tilstande.

Hvordan blev vi mennesker? Er vi nu menneskeaber, som er gået amok i destruktion af vores omgivelser og os selv?

I "Light of Ancestry" udforsker Naja Abelsen fortidsmennesket, planterne der er en vigtig del af vores livsgrundlag, vores indre - hjerneceller, blodsystemet, nerveceller i iris osv., som vi har tilfælles med alle de forudgående menneskearter og de fleste dyr."

Den grønlandsk-danske kunstner bor til dagligt på Ærø, hvor hun har sit atelier og galleri. Hun er uddannet på Danmarks Designskole, og har en række udstillinger bag sig i Grønland, Danmark, Europa og USA. Naja Abelsen er desuden en dygtig illustrator og har udført flere store illustrations opgaver. 

Udstillingen består af hele 134 værker og er et eksempel på Naja Abelsens kunstneriske bredde og kreative univers.

Naja Abelsens grønlandske baggrund er en underliggende strøm i hendes kunst, som bl.a. er nærværende i serierne: ”grønlandsk mytologi og verdensbillede” eller ”uranminen i Narsaq”, der rejser kritik af planerne om at udvinde uran i Sydgrønland. Mere underfundigt er hendes værker, når hun eksperimenterer med fotokunst, udforsker menneskets og dyrets relation i serien ”Humanimal” eller ser ind i den menneskelige eksistens i serien ”kærlighedens væsen og mennesket”.

Naja Abelsens værker er til salg, så et af værkerne kan sagtens blive dit. Du skal blot sende en mail til abl@dgh-odense.dk , hvor du skriver titel og nr. på det billede, du er interesseret i.

 

Se prislisten lige her.

Oplev udstillingen virtuelt hjemme hos dig selv.

Slip hjemmearbejdet et øjeblik og tag på en virtuel tur med rundt i Naja Abelsens udstilling.


Så du noget på din rundtur i den virtuelle udstilling, som du gerne vil se nærmere på?

Så kan du nærstudere udstillingen endnu mere i Naja Abelsens udstillingsalbum.