Menu

torsdag 28. maj kl 10.00 - fredag 21. august kl 16.00

UDSTILLING // NANOQ, ANORAK, INUIT, KAJAK

Udstilling med Det Grønlandske Hus i Odenses egen samling af grønlandske genstande

I Nordatlantisk Hus og Det Grønlandske Hus i Odense har vi opstillet en ny udstilling under titlen "Nanoq, Anorak, Inuit, Kajak"/ "Isbjørn, jakke, menneske, kajak"

Udstillingen består af grønlandske genstande, som er en del af Det Grønlandske Hus' egen samling. Genstandene er blevet samlet gennem flere år - og i al den tid har de fleste også været gemt væk. Nu kommer de endelig frem igen under denne udstilling, som kan ses i husets stueetage.

De fleste af genstandene har Det Grønlandske Hus fået som gave af folk, der har haft en tilknytning til Grønland og samlet på disse grønlandske artefakter.

Det meste af udstillingen består af produkter af sælskind, såsom sælskindstasker, der ofte sælges som souvenirs til danskere, eller sælskindsdragter, som tidligere er blevet brugt i filmoptagelser.

"Nanoq, Anorak, Inuit, Kajak" giver et lærerigt indblik i grønlandsk kultur og levevis. Her kan du også komme helt tæt på diverse fangstredskaber såsom en kajak og en fangstblære. Du kan se hvor stor en hvalrostænd er, et isbjørne-kranium, hvordan grønlandsk fodtøj og nationaldragter har set ud, grønlandske fugle og diverse dekorationer.

Under udstillingen er der også mulighed for at se filmen "Inuit" af Jette Bang, som kører på en skærm i stueetagen. Filmen er optaget i 1938 og 1939 og giver et unik indblik i datidens Grønland. "Inuit" er en tidlig Kodachrome farvefilm, der blandt andet viser skindtelte, konebåde og klædedragter, som ikke bruges længere, men som samtidig har været en vigtig del af grønlandsk fangerkultur gennem mange år. Filmen viser glimt af tilværelsen i både Sydgrønland og hele vejen op ad den grønlandske vestkyst, og den fungerer således som et lærerigt indblik i Grønlands kulturhistorie.

Udstillingen åbnede den 28. maj, og den kan ses indtil den 21. august.

HUSK at spritte af ved indgangen og holde god afstand. Udstillingsområdet i Nordatlantisk Hus har plads til 30 personer ad gangen.


Udstillingen kan ses i tidsrummet mandag til onsdag fra 10-16, torsdag og fredag 10-18, og lørdag 11-14.

FRI ENTRÈ