Menu

fredag 15. januar kl 16.00 - fredag 22. januar kl 16.00

 

Den dansk-grønlandske kunstner Naja Abelsen er for tiden aktuel i Nordatlantisk Hus med udstillingen ”Light of Ancestry”, der består af hele 134 værker. Udstillingens titel henviser til kunstnerens undren over de forhistoriske mennesker, som udviklede sig til os, homo sapiens.

Desværre kan udstillingen ikke se for tiden pga. Covid-19-restriktioner, men vi har lavet en virtuel rundtur i udstilling.

Slip hjemmearbejdet et øjeblik og tag på en virtuel tur med rundt i Naja Abelsens udstilling.

Så du noget på din rundtur i den virtuelle udstilling, som du gerne vil se nærmere på?

Så kan du nærstudere udstillingen endnu mere i Naja Abelsens udstillingsalbum.

Ugens værk 

I januar sætter Nordatlantisk Hus  fokus på udvalgte værker i udstillingen ”Light of Ancestry”. Ugens værk er "Homo Floresiensis"

Den lille urtidskvinde, Homo Floresiensis, er tegnet i 2018 på Moesgaard Museum, efter deres skulptur. Kvinden ved siden af er en fri fortolkning af en fortidig balinesisk danser. Værket viser et kærligt møde mellem de to kvinder.

Bali og Flores er næsten naboøer, og begge mennesketyper er indvandret fra Asien. Teoretisk set kan de to arter godt have mødt hinanden, da man mener at Floresiensis-arten først uddøde for ca. 15.000 år siden, dvs. efter at nutidsmennesket var kommet til Indonesien.

Planter tilknyttet det sted fossilet er fundet, og mikroskopiske dele fra vores indre krop indgår som faste elementer i serien ”Light of Ancestry”. I ”Homo Floresiensis” ses en orkidéart, som gror på øen Flores, og bittesmå oxytocinmodtagere i vores hjerne, der modtager kroppens velværehormon, inspireret af kvindernes kærlige møde.

”Homo Floresiensis” er tegnet med pigmentpenne, som er hurtige at bruge og glider over papiret uden modstand, en fordel til studier som dette, hvor kunstneren har arbejdet under tidsbegrænsning.

Naja Abelsens værker er til salg, så et af værkerne kan sagtens blive dit. Du skal blot sende en mail til abl@dgh-odense.dk , hvor du skriver titel og nr. på det billede, du er interesseret i.

Homo Floresiensis: Pris: 12.000 DKK