Menu

onsdag 26. maj kl 19.30 - kl 21.30

Uden mandat

Forfatteren og historikeren Bo Lidegaard  sætter i et spændende foredrag fokus på den danske diplomat Henrik Kauffmann og hans betydning for sammenhængen mellem Grønland og USA.

I 2020 udgav Bo Lidegaard bogen "Uden mandat", der handler om den danske diplomat Henrik Kauffmann, der befandt sig i USA, da anden verdenskrig brød ud. Henrik Kauffmann er et eksempel på, at ét menneske kan påvirke verdenshistorien. Hør om hans betydning for både Grønland, Danmark og USA, og om en politisk aftale der startede en udvikling under krigen, der stadig gør sig gældende i dag.

Bogen "Uden mandat" har allerede inspireret til spillefilmen "Vores mand i Amerika", der havde premiere i 2020.

I sit foredrag vil Bo Lidegaard komme ind på, hvem Henrik Kauffmann var, hvad der drev ham til de handlinger, han udførte som gesandt i Washington D.C., de historiske omstændigheder for hvordan Grønland kom ind under USA under anden verdenskrig, og hvorfor der stadig den dag i dag er amerikanske baser i Grønland.

Bo Lidegaard vil også berøre nutidens Grønland. Hvor står Grønland egentlig henne i det store arktiske spil, og hvilke muligheder har Grønland for at varetage sine egne interesser?

Foredraget arrangeres i samarbejde med AOF Center Odense


PRIS: 185 kr.
Studerende: 125 kr. 

KØB BILLET

Vi følger de gældende corona restriktioner og beder alle deltagerer medbringe gyldigt coronapas og maske. 

 

Fakta om Bo Lidegaard
(f. 1958 i Nuuk)
Historiker, forfatter og politisk analytiker
Udenrigsministeriet (1984-2005)
Statsministeriet (2005-11) 
Chefredaktør for Politiken (2011-16)
Er nu tilknyttet Macro Advisory Partners, London, med ansvar for Europa og klima.