Menu

onsdag 06. oktober kl 17.00 - kl 19.00

Filmvisning og artist talk // Nordatlantiske filmskabere 

Med fokus på nordatlantiske filmskabere inviterer Nordatlantisk Hus og Odense Filmværksted på filmvisning og talk.

Arrangementet afholdes i Nordatlantisk Hus. Det er gratis og åbent for alle, men der kræves tilmelding. Link til tilmelding kommer senere. 

Denne aften vises to nordatlantiske film - den islandske film Island Living af Viktor Sigurjónsson og den færøske film Ikki Illa Meint af Andrias Høgenni. Der vil også være mulighed for at købe færøske og islandske øl og snacks.

 

Island Living (29 minutter) 

Instruktør: Viktor Sigurjónsson 

I en fjern landsby ved Islands østlige fjorde bor den 12-årige dreng Bragi, der kæmper med at finde sin plads i skolen og i samfundet som helhed. I en sommerferie opdager han musikkens forunderlige verden og begiver sig ud på en musikalsk rejse. Undervejs finder han en ny ven og træffer et valg om at stille op i en lokal talentkonkurrence for at gøre op med hverdagens kedelige pligter. 

Ikki Illa Meint (21 minutter) 

Instruktør: Andrias Høgenni 

De to færinger, Marita og Elinborg, mødes tilfældigt i Føtex. De har kendt hinanden længe, og mødet starter glædeligt. Men noget er galt. Noget som Elinborg ikke vil snakke om. Og hvad startede som en høflig samtale udvikler sig langsomt til et større opgør om deres venskab. Kortfilmen er en hjemstavnsfortælling langt væk hjemmefra om, hvordan skiftende omstændigheder kan ændre selv de dybeste venskaber.
Instruktør: Andrias Høgenni

TALK MED ANDRIAS HØGENNI 

Andrias Høgenni er en færøsk filminstruktør fra Tórshavn. I 2012 blev han uddannet filminstruktør fra den alternative danske filmskole 18 Frames og i 2018 filmskolen Super16. Hans afgangsfilm fra Super16, Ikki illa meint, vandt den færøske filmpris Geytin og Canal+ Award i Semaine de la Critique i Cannes i maj 2019. Senest har filmen også vundet en Robert i 2020 for bedste danske kortfilm.


Andrias vil fortælle om dét at være færøsk filmskaber i Danmark, og om hvor han henter inspiration til sine fortællinger.