Menu

torsdag 02. september kl 18.30 - kl 19.30

OFF International Film Festival 2021 

Igen i år har vi sammensat et ambitiøst og aktuelt nordatlantisk film program. 

Kom og se prisbelønnet dokumentarfilm om Grønland og fra Færøerne, og oplev blandt andet oscar-nomineret islandsk kortfilm.

 

2. september vises kortfilmene Yes People,
All dogs die og Dovetail

Arrangementet er fuldt booket

Klokken 18.30 i Nordatlantisk Hus, 1. sal

 

Yes people (Já Folkið)

Instruktør: Gísli Darri Halldórsson

Island / 2020 / 9 min.

 

Latterfremkaldende animeret kortfilm som i 2021 var nomineret til en Oscarstatuette i kategorien Best Animated Short Film

På islandsk bruges ordet ”já” (hvilket betyder ”ja”) på et utal af måder. Udtalen, stemmelejet og konteksten giver ordet et hav af betydninger.

Denne animationsfilm tager på humoristisk vis et kig på hvordan ordet bruges, og præsenterer en eclipse af forskellige mennesker i hver deres hverdagsliv og kampe som for eksempel på arbejde, i skole og hjemme over opvasken. Som dagen går bliver deres formåen på hver sin vis testet.

 

 

All dogs die (Allir Hundar Deyja)

Instruktør: Ninna Pálmadóttir

Island / 2020 / 17 min.

 

Den ældre landmand Gunnar har besøg af sit barnebarn Anna og de to har svært ved at tale sammen om deres hunds terminale sygdom.

I løbet af en sommer weekend kommer der sandheder frem, og familien må se døden i øjnene. En poetisk og æstetisk film.

 

 

Dovetail (Nýr dagur í Eyjafirði)

Instruktør: Magnús Leifsson

Island / 2018 / 15 min.

 

Kortfilmen Dovetail af instruktør Magnús Leifsson er baseret på digtet ”En ny dag i Eyjafjörður” af den islandske kunstner Dóri DNA (Halldór Laxness Halldórsson).

I Dovetail følger man Aron, en mand i 40erne, som er fanget i et liv der ikke længere passer ham. I sin søgen på mening og ro i sindet imiterer han maskuline stereotyper og lander i alle materielle klicheer. Men under overfladen af succes og perfekthed ligger der en tragedie. Igennem en udforskning af et meningsløst tomrum, fyldt op med endeløst forbrug, præsenterer filmen på lyrisk vis skønhed, sorg og ensomhed.