Menu

tirsdag 24. august kl 19.00 - kl 21.00

Skál - Samtale, digtoplæsning og musik 

En aften med fokus på ungdomsliv på Færøerne, identitet og film som udtryksform 

 

Dokumentarfilmen Skál af instruktørerne Cecilie Debell og Maria Tórgarð tog anmelderne med storm, da den havde premiere på CPH:DOX tidligere i år. En film, der skildrer det dobbeltliv, som unge på Færøerne, der vokser op i et strengt kristent samfund, lever, når de på en gang prøver at bygge bro mellem opvæksten og et mere sekulært ungdomsliv, hvor grænser prøves af.

Den 24. august kl. 19.00 sætter vi scenen for en samtale om ungdomsliv og identitet på Færøerne, med de to hovedpersoner i filmen, digteren Dania og musikeren Trygvi, samt de to instruktører bag filmen, Cecilie Debell og Maria Torgarõ.

En samtale om, hvordan det er at være ung på Færøerne i dag, og hvad film kan som udtryksform og fortællerramme for personlige fortællinger og kontroversielle emner.

Med i samtalen er også partner i lommefilm.dk, Martin Spenner, der i forbindelse med festivalen Nordiske Musikdage 2021 på Færøerne instruerer unge fra Margarinefabrikken i Tórshavn i at fortælle egne historier i form af lommefilm.

Undervejs læser Dania op fra sin digtsamling Skál, og Trygvi og Dania spiller egne sange. 

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem festivalen Nordiske Musikdage 2021, Nordatlantiske Hus og Spoken2021 og er støttet af Koda Kultur 

Medvirkende: Dania Tausen, Trygvi, Maria Tórgarõ, Cecilie Debell og Martin Spenner 

Moderator: Sine Tofte Hannibal, koordinator Nordiske Musikdage 2021 

 

KØB BILLET

Pris: 50 kr. + gebyr

(Dokumentarfilmen Skál vises i sin helhed i Nordatlantisk Hus i forbindelse med filmfestivalen OFF21 den 1. september.)

Vi følger de gældende corona restriktioner og beder alle deltagerer vise hensyn til hinanden