Menu

torsdag 06. oktober - fredag 13. januar

UDSTILLING PÅ 2. SAL 

Iona Sjöfn // Orðlaus - Målløs

...en udstilling om fyldord - ord man ikke tænker over, men som måske er de allervigtigste!

"Fyldord" er ord, vi bruger til at binde sætninger sammen, når vi taler, men sjældent når vi skriver. Derfor tænker vi ikke på dem som ord men mere som lyde, forbindelser eller understregninger, og deres mening ændrer sig efter situationen og tonelejet.

I udstillingen "Orðlaus - Målløs" undersøger den grafiske kunstner Iona Sjöfn fyldordenes rolle i det islandske sprog, hvor brugen af fyldord er udbredt. Fyldord kan fastholde eller miste lytterens opmærksomhed, de kan understrege en pointe eller udtrykke følelser. Man kan mene, at fyldordene ikke hører til i sproget, og samtidig kan man argumentere for, at de er de allervigtigste ord. 

Iona Sjöfn blev uddannet som grafisk designer fra Det Islandske Kunstakademi i 2016 og har arbejdet som designer lige siden. Hun har hele sit liv været interesseret i sprog, især accenter og udtalelser i forskellige situationer. 

,,Det er fascinerende at se folks reaktioner og definitioner af sprog. Endvidere er det spændende at tænke over, hvor vigtig udtalelse og ordenes brug er i forskellige situationer. Du kan udtale den samme sætning to gange, men dens tyngde og mening kan variere efter dit udtryk og toneleje”. (Iona Sjöfn)

Udstillingen "Orðlaus - Målløs" åbner torsdag den 6. oktober kl. 16.00 på 2. sal i Nordatlantisk Hus. Iona Sjöfn deltager i åbningen.

Udstillingen kan ses frem til den 13. januar 2023. 

FRI ENTRÉ