Menu

fredag 25. november kl 20.00 - kl 22.00

FORRYGENDE FÆRØSK KONCERT 

Marius Ziska & Allan Tausen & Lea Kampmann

Den 25. november 2022 kl. 20

BILLETPRIS: 120,-

KØB BILLET

KONCERTEN ARRANGERES AF KULTURMASKINEN OG FOREGÅR I: FRØLAGERET, FARVERGÅRDEN 7, 5000 ODENSE C

 

Nordatlantisk Hus er medarrangør på denne forrygende koncert med ikke mindre end tre store færøske navne på plakaten.

Marius Ziska, der har spillet flere gange i Odense er nemlig tilbage i en helt særlig konstellation, hvor han medbringer to af sine faste musikere Mikael Blak (bas / keys) og Per Ingvaldur (trommer) og dertil to færøske navne Allan Tausen og Lea Kampmann, som er et af de nyeste stjerneskud på den færøske musikhimmel. Sammen har de skabt en koncert, hvor Marius Ziska og hans dygtige musikere, Allan Tausen og Lea Kampmann alle præsenteres i fuldt format.

(Horrse har meldt afbud. I stedet kommer Allan Tausen)

Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der kan minde om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. Marius Ziska fik med albumudgivelsen “Home / Heim” i 2015 sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer i Tyskland, Rusland og Danmark. Det rent færøske album “Portur” udkom i 2018 til flotte anmeldelser i både Tyskland, DK og Færøerne og en række livekoncerter i alle tre lande. Bandet vandt en “Faroese Music Award” for “Årets Album” i 2019. 2020 bød på to nye singler “Falli Til Jarðar” og “Lion” samt en DK tour i februar, og i 2021 medvirkede Ziska i Anders Aggers program “Anne og Anders i Norden” hvilket gav et voldsomt boost til streaming-tallene for orkestret. Siden da har bandet koncentreret sig om indspilningerne til et nyt album, som forventes på gaden i november 2022.

Allan Tausen er født på Færøerne, opvokset i Grønland, modersmålet er dansk. Så man kan vist godt sige at rigsfællesskabet er godt repræsenteret her. Allan startede i en tidlig alder med at spille musik og det har fulgt ham hele hans liv. Som teenager startede han et af de første metal bands i Grønland, og har været med i adskillige projekter på Færøerne. Marigold, Høgni Lisberg, Knút Háberg Eysturstein og Marius Ziska er nogle af de navne han har arbejdet med. Allan Tausen udgav sit første album i 2013. “Unknown” var et personligt projekt der mest handlede om hans far, som kæmpede med alkoholisme og depression.

Lea Kampmann sætter ord på de følelser, hendes ungdomsliv har bragt med sig – hjertekvaler, fremtidsangst og forsøget på at blive fan af sit eget selskab. “First world problems“, tænker du måske, men uanset virkelige for både hende og så mange andre. Kampmanns musik er sat i verden for at bryde illusionen om, at sårbar betyder svag, og med den færøske musikscene som ståsted og en Faroese Music Award i bagagen, skriver Lea Kampmann sange, der giver dig lyst til at græde og danse samtidig. I februar 2022 udgav Lea Kampmann sit debutalbum “If I ever made you cry, I’m sorry”.