Menu

torsdag 04. maj kl 16.00 - torsdag 31. august kl 18.00

FOTOUDSTILLING 2. SAL

Arctic Biodiversity through the Lens

Fotos fra hele det arktiske område 

 

Nordatlantisk viser fotoudstillingen "Arctic Biodiversity through the Lens" på 2.sal. De flotte fotos i udstillingen er vinderne af en fotokonkurrence, udbudt af "Conservation of Arctic Flora and Fauna" (CAFF), der er biodiversitets gruppen under "Arctic Council". 

Udstillingen præsenterer vinderfotos inden for kategorierne: 

  • Business and Science
  • Arctic Biodiversity
  • Landscape
  • Artic peoples
  • Youth

De flotte fotos viser mangfoldigheden i hele det arktiske område og er udvalgt blandt 1600 fotos, der blev indsendt til konkurrencen, og er taget af fotografer både i og udenfor det arktiske område. I juryen sad bl.a. den kendte danske fotograf Carsten Egevang. 

Fotokonkurrencen og den efterfølgende udstillingen blev første gang afholdt i 2014 i forbindelse med en kongres om arktisk biodiversitet. 

Udstillingen har sidenhen været vist i flere lande bl.a. i Reykjavik og København, som del af det islandske formandskab for "Arctic Council" i 2019 - 2021, hvor temaet var "Together towards a sustainable Arctic"

Udstillingen i Odense er støttet af "Icelandic  Ministry for Foreing Affairs" og en bred vifte af organisationer, der støttede fotokonkurrencen og udstillingen, ikke mindst organisationer i den islandske by Akureyri, der er centrum for arktiske forhold i Island.

Udstillingen "Arctic Biodiversity through the Lens" åbner torsdag den 4. maj. Kjartan Hansen fra "CAFF" deltager i åbningen.

Fri entré