Menu

lørdag 15. april kl 16.00 -

Performance

Kjartan Hansen // Hamskifti - Hamskifte

I sin performance "Hamskifti // Hamskifte" arbejder den færøske skuespiller Kjartan Hansen med vores drømmeidentitet, som giver os trøst og svar på vores menneskelige kvaler og søgen.

Kjartan Hansen tager sit publikum med på en rejse ind i de dybe lag af menneskets drømme, der hvor følelsernes kaos og de dybe længsler bor. Ved hjælp af ler skifter han ham og former nye identiteter for øjnene af publikum. Som i en drøm forvandler Kjartan Hansen ansigtet til levende og abstrakte skulpturer. På scenen vokser drømmens metamorfoser ud fra kroppen. Synet blindes og munden stoppes til - stum bag et tykt lag af ler. Den eneste lyd er den elektroniske musik, der kommer ud af højtalerne og åndedrættet inde bag leret.

Inspirationen til forestillingen "Hamskifti // Hamskifte" er hentet fra den franske maler, performer og skulptør Oliver de Sagazans arbejde "Transfiguration". "Hamskifti // Hamskifte" henter som  udgangspunkt inspiration fra drømmeverdenen, men Kjartan er også inspireret af den færøske forfatter William Heinesens novelle ”Grylen” fra 1957. Grylen er en grotesk skabning, som kommer for at rense landsbyens beboere for alt det onde og velsigne fremtiden. En gammel færøsk myte fra en tid, hvor Færøerne var isoleret midt ude i det mægtige, blyfarvede Atlanterhav.

Siden 2010 har Kjartan Hansen med jævne mellemrum genbesøgt og udviklet "Hamskifti // Hamskifte". Kjartan er uddannet skuespiller og arbejder til dagligt på Århus Teater, hvor han er en del af det faste ensemble. Sammen med kompaniet www.DFC.fo har Kjartan i de seneste 12 år været med til at udvikle forestillinger, der på forskellig vis undersøger mennesket under ekstreme forhold, bl.a. Hamlet og Woyzeck.

Lydsiden til "Hamskifti // Hamskifte" er komponeret af Jens L. Thomsen, kunstneren bag det færøske band ORKA.

______________________________________


Forestillingen "Hamskifti // Hamskifte" opføres i foreningslokalet på 2. sal i Nordatlantisk Hus

Forestillingen starter kl. 16.00 og varer ca. 1/2 time

Der er adgang for publikum på 2.sal fra kl. 15.00

KØB BILLET

80,- kr.