Menu

LANDET MOD NORD

v/ Direktør Poul Martin Petersen


Færøerne stikker op af det rene, dybe vand i Nordatlanten – lige hvor Golf- og Polarstrømmene mødes og giver gunstige forhold for livet i vandet.

Det sunde vandmiljø kombineret med skånsomt fiskeri betyder, at vores fisk har haft det godt, er mere kødfulde og smager bedre. Og så er de selvfølgelig helt fri for pesticider og antibiotika.

Færingerne selv sætter pris på deres sunde og næringsrige fisk. Maden fra havet har været en stor del af det færøske middagsbord gennem århundreder.

SKÅNSOMT FISKERI

De fleste fisk, vi sælger, bliver fanget på krog på såkaldte langliner. Det er bedre for både dyrevelfærd og smag.

Fiskekutterne sejler ud tidligt om morgenen med langliner, hvor maddingen er sat på krogene med håndkraft.

Linerne er op imod en halv kilometer lange og har en krog for hver to meter. Efter nogle timer hiver fiskerne linerne ind igen og tager fiskene af krogene, én ad gangen.

Fangsten sejles til Leirvík, hvor den forarbejdes og pakkes.

FAKTA OM NORÐFRA

Norðfra (Nordfra) har rødder i Færøernes Nordøer helt tilbage fra 1974, hvor virksomheden startede i bygden Árnafjørður. Nogle år senere flyttede den til Norðdepli, hvor konceptet man kender i dag påbegyndtes. I dag er produktionen i Leirvík, hvortil den flyttede i 2015.

Det primære marked har altid været hjemmemarkedet. Private, men også færøske institutioner og sygehuse køber deres fisk hos Norðfra. Som eneste færøske restaurant med en Michelinstjerne, er Restaurant Koks fast kunde hos os. Alle på Færøerne kender Norðfra, som de seneste år også er begyndt at eksportere fisk og skaldyr til det nærmeste udland.

Norðfra Danmark ApS blev etableret den 1. maj 2017

 

Læs mere på deres hjemmeside