Menu

Skoletjenesten

Praktisk information

Det er muligt at tilmelde sig en præsentation, der enten omhandler Færøerne, Grønland eller Island. Alle tre præsentationer er opbygget på samme måde og alle har flere aktive indslag.
 
Længde: Præsentationen varer ca. 50 minutter. Herudover skal I medregne ca. 10 minutter til at komme rundt i Huset og til afslutning.
 
Pris: 400 kr.
 
Tidspunkt: Alle mandage og tirsdag imellem kl. 9-15
 
Kontaktinformation: Henvend jer venligst til info@dgh-odense.dk

 
Adresse: Nordatlantisk Hus, Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C
 
Materiale: Der vil blive tilsendt relevant materiale omkring en uge før jeres aftale i Nordatlantisk Hus. Materialet indeholder nærmere information om besøget,  en kort tekst til børnene samt mulige emner til diskussion både før og efter besøget.
 

De nordatlantiske lande

I Nordatlantisk Hus ønsker vi at udbrede kendskabet til de nordatlantiske lande, det vil sige Færøerne, Grønland og Island. Det indebærer alle med interesse for eller tilknytning til de nordatlantiske, men også de lærere og skoler, der ønsker at lade deres elever udvide kendskabet til landene mod nord.
 
Vidste du for eksempel, at der kun er ét færøsk navneord, der slutter på ”n”?
Eller at der på Grønland ikke findes veje mellem bygderne?
 
I stueetagen sælger vi kunsthåndværk og design fra de nordatlantiske lande. Det er også her, der er skiftende udstillinger af nordatlantiske kunstnere. Når I besøger Huset i forbindelse med et skoletjenestebesøg, er I meget velkomne til at gå rundt og kigge på den aktuelle udstilling og det er også i stueetagen, børnene kan sidde og spise sine madpakker.
Butikken har kun åbent torsdag, fredag og lørdag.
 
Når I kommer på besøg mødes vi i stueetagen og går sammen op gennem Huset til anden sal, hvor præsentationen vil foregå. Mens vi går op ad trappen vil medarbejderen fra Nordatlantisk Hus fortælle om de materialer, der er brugt i Huset og om, hvad I kan se på væggene.


Målsætning for Nordatlantisk Skoletjeneste

Nordatlantisk Skoletjeneste har som målsætning at inspirere til et spændende og anderledes, men alligevel aktuelt, supplement til den daglige undervisning. Skoletjenestens tre forløb vil tage udgangspunkt i et tværfagligt møde med Nordatlanten. Således kan f.eks. fagene dansk, historie, geografi og natur og teknik benyttes som indgangsvinkel til besøget.
Det ligger Nordatlantisk Hus meget på sinde, at børnene bliver præsenteret for se og røre oplevelser og en aktiv, alsidig undervisning.

Præsentationernes indhold

I Nordatlantisk Skoletjeneste vil danske skolebørn aktivt kunne opleve en lille del af henholdsvis Islands, Grønlands og Færøernes kultur, natur og historie. For tilbuddet gælder det, at en PowerPoint præsentation er udgangspunkt for undervisningen. Herudover bliver alle fem sanser taget i brug, når de spændende aktiviteter, der får børnene op at stå og selv være aktive, udforskes.
Nogle af aktiviteterne kunne være at smage og lugte til islandsk tang og tørfisk, at lytte til og prøve at danse færøsk dans eller at føle på fåreuld.
 
Nordatlantisk Skoletjeneste er unik i og med at Huset er den eneste organisation vest for Storebælt, der gennem kulturen sammenføjer danske skolebørn med de nordatlantiske lande.
 
Link til informationsflyer: