Menu

GREENKAYAK I NORDATLANTISK HUS

Sæson 2021

Nordatlantisk Hus og miljøorganisationen GreenKayak har i 2021 samlet affald op fra Odense Havn og hjulpet til med at holde havnemiljøet rent.

I 2021 fiskede frivillige roere i alt 139,3 kg affald op af kanalerne i Odense Havn.

Godt gået synes vi i betragtning af, vi kun havde mulighed for at udlåne kajakkerne torsdag eftermiddag. Tak til alle jer der roede en tur for miljøet i 2021. Vi håber I også har lyst til at give hånd med næste år. 

Sæson 2021 for GreenKayak foreløb i perioden 2021 den 29. maj og sluttede den 2. september.
Tak til jer, der hjalp os i år. 

Tilbuddet om at låne de grønne kajakker i Nordatlantisk Hus er dybt afhængigt af, at vi kan samle et frivillig team, der står for udlån af kajakkerne.

Nu leder vi med lys og lygte efter nye frivilligeder kan hjælpe med at udlåne kajakkerne fra slutningen af maj til begyndelsen af september til den kommende sæson 2022. Jo flere der har lyst til at være med, jo mere kan vi gøre for havnemiljøet i Odense.  

Kunne du tænke dig at være en del af GreenKayak frivillig-team?

Hvad indebærer det at være GreenKayak frivillig? 

  • Du hjælper med at låne kajakker ud til roerne torsdag fra kl. 12 -18
  • Du informere roerne om regler og retningslinjer og udleverer redningsveste og øvrigt udstyr
  • Du vejer og registrere det affald, der indsamles
  • Du hjælper med, at det indsamlede affald kommer væk på en ansvarlig måde

Alt dette gør du i samarbejde med andre frivillige og personalet i Nordatlantisk Hus, hvor du bliver inkluderet i et afslappet og hyggeligt fællesskab.

SÅ...! Har du lyst til at være med og gøre en aktiv indsats for miljøet? 

Så skriv til Nordatlantisk hus på nah@dgh-odense.dk


Formålet med GreenKayak er...

...at reducere mængden af affald i Odenses havn, der fejlagtigt havner i vandet i stedet for i skraldespandene eller flyder ind udefra. Det gør vi ved at låne kajakker gratis ud på betingelse af, at de der låner kajakkerne gør en aktiv indsats og samler alt det affald op, som de finder på deres rotur.

Kajakkerne bookes online og udleveres sammen med redningsveste og øvrigt udstyr samt en grundig introduktion til de roerne.

Alt affald der indsamles vejes, så det bliver synligt, hvor meget der samles ind. Odense Kommune sørger for, at det indsamlede affald kommer væk på den rigtige måde.

Der er plads til to personer i hver kajak.