Menu

Nordatlantisk Hus' ledelse besøgte Færøerne i november

 

Formanden, Claus Houden og næstformanden, Benny Nybo samt direktøren, Nauja Bianco for NAH besøgte Færøerne den 15.-19. november. Det vigtigste først: alle tre testede negativ på en Covid-19 test fra både den 13. november og den 15. november. Formålet med mødet var at sikre en fortsat økonomisk støtte og nære de allerede tætte samarbejdsrelationer og venskaber, som huset har med Færøerne. Et andet formål var også at sikre, at Færøerne bliver en stadig synligere del af arbejdet i huset og de udstillinger og arrangementer, som huset har.

 

Vi skal sætte et stærkere færøsk fingeraftryk på NAH.

 

NAH holdt møder med repræsentanter for den færøske regering i form af møde med lagmanden, kultur- og udenrigsministeren, erhvervs- og miljøministeren samt en række lagtingsmedlemmer, erhvervsfolk, interesseorganisationer, kulturinstitutioner og kunstnere.

 

Færøerne er en lille del af det ’store’ Rigsfællesskab, hvor Danmark har tyngden som staten med flest indbyggere i Rigsfællesskabet og som et af de rigeste og mest velstående lande i verden. Grønland har tyngden som geografisk sværvægter og som geopolitisk bro mellem Danmark/Europa og Nordamerika. Færøerne er skal fylde mere i denne sammenhæng – hvad Færøerne ikke har i befolkningstal eller geografisk størrelse har de i stamina, vedholdenhed og evne til at skabe udvikling. Inden for de seneste 10 år har Færøerne vendt en negativ befolkningsvækst til en positiv én. Inden for de sidste 10 år er Færøerne blevet en attraktiv turistdestination med ca. 110.000 turister om året. Siden 2013 er Færøernes økonomi kun gået én vej – opad! Der er altså mange ting, som øriget bestående af 18 øer, kan. Ikke mindst er den færøske kunst- og kulturscene også blomstrende og boblende. Alt det skal Nordatlantisk Hus vise i tiden der kommer.

 

Se formandens og direktørens indlæg i den færøske avis, Sosialúrin her.

 

25. november 2020