Menu

Ny direktør fundet til Nordatlantisk Hus og Det Grønlandske Hus i Odense

Det bliver den 44-årige Nauja Bianco fra Grønland, der sætter sig i stolen som direktør for Det Grønlandske hus og Nordatlantisk Hus i Odense fra og med den 11. august 2020 efter direktøren gennem 16 år, Kirsten Mærsk, er gået på pension den 30. juni 2020.

Bestyrelsen for Det Grønlandske Hus og Nordatlantiske Hus har efter en længere rekrutteringsproces valgt at ansætte Nauja Bianco som ny direktør for de to institutioner, der samlet set går under betegnelsen Nordatlantisk Hus.

Nauja Bianco er uddannet cand.cient.pol. (statskundskab) fra Aarhus Universitet i 2004. Nauja startede sit uddannelsesforløb på Odense Universitet og boede som studerende på Det Grønlandske Hus i Odense, da det lå på Hunderupvej. Nauja Bianco er født og opvokset i Nuuk og har siden 2004 arbejdet i Grønlands Selvstyre, Det Danske Udenrigsministerium og Nordisk Ministerråd. De seneste 2½ år har Nauja Bianco etableret sin egen selvstændige konsulentvirksomhed og har opbygget erfaring med forretningsudvikling, kultursamarbejde og formidling omkring Grønland, Arktis og Nordatlanten. Nauja Bianco har ud over Grønland boet i Bruxelles, Belgien i 2006-2010; Toronto, Canada i 2017-2019 og ca. 8 år i Danmark.

Formanden for Det Grønlandske Hus, Benny Nybo, siger: ”Det glæder mig, at vi får en kompetent leder med stor indsigt i Grønland, Nordatlanten og Arktis, som kan videreføre det allerede gode arbejde i huset. Nauja kommer med et globalt udsyn og en lokal indsigt i, hvordan politik, geografi og levevilkår i Nordatlanten og Arktis fungerer. Jeg ser frem til, at Nauja Bianco skal være med til at sikre den vigtige fortælling om regionen og være med i videreudviklingen og udvidelsen af det nordatlantiske hus”.

Jeg glæder mig til at sætte mine kompetencer og min erfaring i spil med henblik på at fortsætte det allerede veletablerede arbejde i Nordatlantisk Hus samt implementere ambitionerne for den fremtidige udvikling af huset. Nordatlantiske Hus i Odense er en fantastisk platform for formidling af Grønland og Nordatlanten, som verden kalder på, og som vi skal give den. Det ser jeg frem til at være med til”, siger Nauja Bianco.

Formanden for Nordatlantiske Hus, Claus Houden, udtaler: ”Naujas stærke personlige og faglige profil vil styrke huset, både i den daglige drift og i forbindelse med vores udvidelsesplaner af huset på Byens Ø til glæde for de mange brugere og besøgende. Vi byder Nauja velkommen og ønsker hende god arbejdslyst”.

Nordatlantisk Hus åbnede i 2013 som det første nybyggeri på Byens Ø på Odense Havn. Nordatlantisk Hus har siden åbningen modtaget Odense Kommunes Arkitekturpris og Odin prisen fra Byforeningen Odense i 2014 og var indstillet til LEAF Awards af Leading European Architects Foundation i kategorien Mixed-use byggeri. Nordatlantisk Hus er et aktivt, kulturelt samlingssted for mennesker med tilknytning til og interesse for de nordatlantiske lande. Nordatlantiske Hus arbejder for at udbrede kendskabet og skabe muligheder i Nordatlanten og derved skabe rammerne for et stadigt tættere samarbejde kulturelt og erhvervsmæssigt.