Menu

tirsdag 28. august kl 19.00 - torsdag 30. august kl 22.00

Nordatlantiske filmdage - OFF18

Det er femte gang Nordatlantisk Hus samarbejder med Odense Filmfestival.

Det nordatlantiske bidrag har været taget godt i mod af publikum og vi bidrager endnu engang med flotte film, der alle har Nordatlanten til fælles.

Til filmvisningerne får vi besøg af Lasse Lau instruktør på Lykkelænder, Lars Halvorsen Sound Designer på Vinterbrødre og Andrias Høgenni der har instrueret en af de færøske kortfilm.  De vil fortælle om produktionen af filmene og der vil være mulighed for Q&A.

Alle film vises i Nordatlantisk Hus på 1. sal. Før filmene er det muligt at købe snakcs, øl/vin og andre drikkevarer i Restaurant Nordatlanten.

Selve filmvisningerne starter kl. 19 og er gratis.

28/8 kl. 19.00 – Vinterbrødre (IS)

En broderodyssé sat i et arbejdermiljø under en kold vinter. To brødre lever et simpelt og rutinepræget liv med en hverdag i kalkminerne, hvor hjemmebrændt spiritus er alt man kan holde varmen på. En poetisk og sansemættet fortælling om menneskets behov for at blive elsket og begæret.

VINTERBRØDRE er filmet på 16MM og har imponeret på internationale festivaler.

Instruktør: Hlynur Pálmason

Produktionsland: Danmark / Island

Produktionsår: 2017

Spilletid: 93 minutter


29/8 kl. 19.00 – Lykkelænder (GR)

Lau har skabt en sensitiv film om autencitet og iscenesættelse ved at lade begge dele forme værket sammen med de medvirkende. Den koloniale historie er nemlig indlejret i både Grønlands uendeligt smukke landskaber og i den kollektive bevidsthed. Men det samme er viljen til at bryde med den og se frem med en ny politisk selvbevidsthed.

Instruktør: Lasse Lau

Produktionsland: Danmark / Grønland 

Produktionsår: 2018

Spilletid: 80 minutter


30/8 kl. 19.00 – En færøsk nybølge (FO)

I løbet af de sidste ti år er en stille bølge af færøsk langsomt kommet til syne i nordatlanten. Med støtte fra det færøske filmværksted Klippfisk og den nyoprettede færøske filmfond er en ny generation af færøske talenter klar til at sprede vingerne og vise hvad man er i stand til at skabe på de vindblæste øer.

111 gode dage - 25 min - Trygvi Danielsen - Færøerne - 2017

Tønden - 28 min - Jónfinn Stenberg - Færøerne - 2015

Stina Karina - 10 min - Andrias Høgenni - Færøerne - 2016

Alda - 7 min - Franklin Henriksen - Færøerne 2015