Menu

Nordatlantisk Hus

Nordatlantisk Hus åbnede 9. november 2013 som det første nybyggeri på Byens Ø på Odense Havn. Ideen til huset udspringer fra et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i Odense og Odense Kommune. I Nordatlantisk Hus mødes Grønland, Færøerne og Island og Danmark, og huset samler og kombinerer en række forskellige funktioner på en ny og unik måde.Stuetagen - kultur, mad og oplevelser


Stuetagen i Nordatlantisk Hus er husets hjerte, hvor alle er velkomne. Her byder Nordatlantisk Hus på kulturoplevelser med nordatlantiske kunstnere, udstillinger om og fra de nordatlantiske lande, foredrag o.a. Her finder du også Restaurant Nordatlanten, husets anmelderroste restaurant med udsigt over vand og havn, og husets butik med design, tøj og smykker fra de nordatlantiske lande.

1. sal - Det Grønlandske Hus, konferencer og selskaber


På 1.sal ligger Det Grønlandske Hus i Odense. Der er ikke tilsvarende færøske og islandske administrationsfaciliteter i huset. Det Grønlandske Hus i Odense har eksisteret i over 40 år (etableret 1973) først i Vollsmose og senere på Hunderupvej.
Huset udfører opgaver indenfor uddannelses-, social- og kulturområdet og er et fast holdepunkt for mange grønlændere bosiddende i Region Syddanmark. På samme etage som Det Grønlandske Hus ligger konference og selskabslokaler. Lokalerne kan lejes gennem Restaurant Nordatlanten. De er udstyret med det nødvendige AV udstyr og har flot udsigt til havn og vand.

2. sal - Nordatlantiske Foreninger og grønlandsk café


De færøske, grønlandske og islandske foreninger i Odense har lokaler på 2. sal. Her har foreningerne adgang til lokaler, hvor de kan dyrke deres traditioner, kultur og fællesskab gennem aktiviteter som kor, dans, håndarbejde, spisning og fejring af nationale højtider. Det er også på 2. sal, der hver torsdag er åbent i den grønlandske Café Allu, et socialt mødested for grønlændere i Odense drevet af Det Grønlandske Hus i Odense.

Tårnet – Ungdomsboliger


Tårnet i Nordatlantisk Hus rummer 25 ungdomsboliger til studerende. Ungdomsboligerne ejes og udlejes af Boligforeningen Kristiansdal.

Fakta om Nordatlantisk Hus


Nordatlantisk Hus er en selvejende fond med egen bestyrelse. Bestyrelsesformand for Nordatlantisk Hus er byrårdsmedlem Claus Houden.

Nordatlantisk Hus er bygget af Hans Jørgensen & Søn A/S, Grontmij & Carl Bro, CORNELIUS+VÖGE, ISAGER Arkitekter Aps., samt MASU PLANNING. Teamet vandt den 4. februar 2012 totalentreprisekonkurrencen.

Første spadestik til Nordatlantisk Hus blev taget den 31. august 2012 af den grønlandske sanger Julie Berthelsen og daværende rådmand for Kulturafd. i Odense, Steen Møller.

I maj 2013 fejrede Nordatlantisk Hus rejsegilde. Lørdag den 9. november 2013 var der officiel åbning af Nordatlantisk Hus.

Nordatlantisk Hus har siden åbningen modtaget Odense Kommunes Arkitekturpris og Odin prisen fra Byforeningen Odense i 2014 og var indstillet til LEAF Awards af Leading European Architects Foundation i kategorien Mixed-use byggeri.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik besøgte Nordatlantisk Hus den 19. juni 2014 i forbindelse med regentparrets officielle besøg i Odense.