Menu

Husets historie

Nordatlantisk Hus åbnede 9. november 2013 som det første nybyggeri på Byens Ø på Odense Havn. Ideen til huset udspringer fra et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i Odense og Odense Kommune. I Nordatlantisk Hus mødes Grønland, Færøerne og Island og Danmark, og huset samler og kombinerer en række forskellige funktioner på en ny og unik måde.

Fakta om Nordatlantisk Hus

Nordatlantisk Hus er en selvejende fond med egen bestyrelse.

Nordatlantisk Hus er bygget af Hans Jørgensen & Søn A/S, Grontmij & Carl Bro, CORNELIUS+VÖGE, ISAGER Arkitekter Aps., samt MASU PLANNING. Teamet vandt den 4. februar 2012 totalentreprisekonkurrencen.
 
Første spadestik til Nordatlantisk Hus blev taget den 31. august 2012 af den grønlandske sanger Julie Berthelsen og daværende rådmand for Kulturafdelingen i Odense, Steen Møller.
 
I maj 2013 fejrede Nordatlantisk Hus rejsegilde. Lørdag den 9. november 2013 var der officiel åbning af Nordatlantisk Hus.
 
Nordatlantisk Hus har siden åbningen modtaget Odense Kommunes Arkitekturpris og Odin prisen fra Byforeningen Odense i 2014 og var indstillet til LEAF Awards af Leading European Architects Foundation i kategorien Mixed-use byggeri.
 
Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik besøgte Nordatlantisk Hus den 19. juni 2014 i forbindelse med regentparrets officielle besøg i Odense.