Menu

Moderne skibstransport

I dag flyver stort set alle passagerer til Grønland. Det er hurtigt og sikkert. Der sejler til gengæld en del containerskibe til Grønland. De transporterer alle de varer op, som man ikke selv producerer i Grønland, og det er ret meget. Når de skal tilbage til Danmark, kan de så medbringe frossen fisk og skaldyr, som Grønland sælger til resten af verden. Det største firma, som sejler mellem Grønland og Danmark i dag, er Royal Arctic Line. Deres røde skibe kan sejle frem og tilbage på lidt over 2 uger.

Hvis man skal rejse mellem byer og bygder i Grønland, kan man til gengæld stadigvæk sejle med ruteskib. Færgen Sarfaq Ittuk sejler nemlig på vestkysten fra Ilulissat i Diskobugten til Qaqortoq i Sydgrønland og det er en helt fantastisk tur, hvor skibet gør holdt ved byer og bygder på vejen.

I denne video kan du opleve stemningen fra turen med Sarfaq Ittuk om sommeren:

Vil man en tur til Færøerne, kan man til gengæld stadigvæk tage en Færge. Smyril Line sejler fra Hirtshals til Thorshavn. Turen tager 39 timer og man kan også komme med videre til Island. Smyril Line sejler også varer til Færøerne. Der er desuden færge til nogle af øerne på Færøerne f.eks. Sandoy, Suðeroy og Mykines, men de fleste steder er der tunneller og broer, så man kan køre mellem øerne.

I denne video kan du se Smyrils Lines passagerfærge Norröna sejle ud fra Tórshavn