Menu

Er du studerende i Region Syddanmark og kommer du fra Færøerne, Grønland eller Island?

Læs om hvordan du søger studielegatet ”Klub Nordatlanten legatet”

Legatet gives til tre studerende på en videregående uddannelse som har vist ambition og vilje til at tage ansvar og skabe resultater. Det gives til personer som kan være rollemodeller for andre. 

 

Ansøgningsperioden 

Ansøgningsperioden ligger altid omkring efterår og vil blive offentliggjort på vores hjemmeside her og vores SoMe 

 

Ansøgningsprofil

Klub Nordatlanten uddeler legater til færøske, islandske og grønlandske studerende på en videregående uddannelse, der har vist stræbsomhed, ambition og vilje til at tage ansvar og med nysgerrighed og positivt udsyn har bevist, at det er muligt at skabe resultater med den rigtige indstilling. Det er ikke vigtigt for os, hvilken uddannelse du er i gang med at tage. Det afgørende er, at du tager din uddannelse alvorligt, er ambitiøs og kan være en rollemodel for andre.

 

Krav til deltagelse

  • Motiveret ansøgning på max 1 A4 side

  • Ansøgning skal tage udgangspunkt i ansøgningsprofilen

  • Beskriv dit tilhørsforhold til de nordatlantiske lande i din ansøgning

  • Som modtager af Klub Nordatlanten Legatet indvilger du i at agere ambassadør for Nordatlantisk Hus i en eller anden form. Beskriv gerne hvad du vil bidrage med i din ansøgning (måske du vil lave et oplæg til andre nordatlantiske studerende, eller du vil lave Instagram takeover, eller måske du vil lade dig interviewe til en historie vi kan dele med pressen, eller vil du skrive et læserbrev?)

  • Legatet er henvendt til tilflyttere. Legatet er til for at støtte de studerende som rejser fra Grønland, Island og Færøerne hertil Region Syddanmark for at tage en uddannelse. Hvor det at flytte til et nyt land kan være en stor omvæltning, og legatet er til for at støtte de studerende som kan få det til at fungere og give dem det klap på skulderen de fortjener i deres situation.

 

Personlige informationer

  • Navn, adresse, mail og telefonnummer

  • Dokumentation fra uddannelsen - kopi af et gældende studiekort

  • Studieretning skal tydeligt fremgå i ansøgningen

 

Legatuddelingen

Legatuddelingen finder sted hvert år i efteråret og alle ansøgere inviteres, inklusiv ledsager, til en festlig aften med spændende indslag, lette forfriskninger og afsløring af vinderne af legaterne. På legataftenen offentliggøre juryen hvem vinderne er. 

 

Jury

Klub Nordatlanten har en ekstern jury, bestående af 3 personer: formand for Klub Nordatlanten, Tom O. Petterson, formand for Nordatlantisk Hus, Claus Houden, og dekan Simon Møberg Torp fra SDU. Dette er grundet at mange af ansøgerne er brugere af huset og vi vil sikre alle står lige.  

 

Ansøgninger eller spørgsmål

Spørgsmål og kontakt: info@nordatlantiskhus.dk 
Skriv i emnefeltet: Klub Nordatlanten Legatet