Menu

mandag 23. marts kl 19.00 - kl 21.00

AFLYST - Islandsk Lyrik20

På grund af den aktuelle Covid19-krise og regeringens udmelding på pressemødet den 11. marts er alle arrangementer aflyst. 

Læs mere om lukningen af Nordatlantisk Hus her.

 

 


I samarbejde med med Odense Lyrik20

Den islandske digter Kristín Ómarsdóttir kommer forbi for at få sig en litterær snak med den danske forfatter Mette Ø Henriksen.

Kristín Ómarsdóttir blev i 2019 nomineret til Nordisk Råds litteraturpris for digtsamlingen: Kóngulær í sýningargluggum (”Edderkopper i udstillingsvinduer”). I motivationen for normineringen stod der bl.a: 

"I Kristín Ómarsdóttirs digte ser uskylden ud som en skyrklat på en væg. Brevet under hovedpuden spørger: Er du der? Spejlet fanger fortællerens billede, når han reder sit morgenrosa hår, landdrømmende havfruer stikker hovederne op af havet, der reklameres for glasbryster, og torvet fanges af horisonten som med en lasso. Kristín Ómarsdóttir har altid udfordret sprogets elasticitet. Hendes originale billedsprog overrasker og er til tider surrealistisk."

Kristín Ómarsdóttir skriver ikke kun digte, hun har også prøvet kræfter med romaner, noveller og skuespil og har modtaget adskillige priser for sine værker. Hun arbejder også med kunstformer som videoer og skulpturer.

Kristín Ómarsdóttirs bøger er oversat til svensk, finsk og fransk, og hendes digte er publiceret i udenlandske antologier.

Samtalen med Kristín Ómarsdóttir i Nordatlantisk Hus er arrangeret i samarbejde med Odense Lyrik20. Det er 6. gang Nordatlantisk Hus og Odense Lyrik samarbejder om at præsentere moderne, nordatlantisk lyrik.

Fri entré