Menu

tirsdag 21. januar kl 19.00 - kl 21.00

William Heinesen - billedmageren

Foredragsholder // Bárður Jákupsson


På baggrund af bogen "William Heinesen - billedmageren" der udkom i 2018 på forlaget Torgard fortæller forfatteren og billedkunstneren Bárður Jákupsson om den kendte færøske forfatteren og kunstner William Heinesen.


WILLIAM HEINESEN (1900-1991) – er ubetinget Færøernes største og mest berømte forfatter, da han skrev på dansk regnes han også for en af sin tids betydeligste dansksprogede forfattere. Hans kendteste bog er romanen De fortabte spillemænd.


Hvad nogle måske ikke ved er, at William Heinesen var også komponerede musik og ikke mindst var en markant og produktiv billedkunstner – eller billedmager, som han selv foretrak at kalde det. Hans motiver var bl.a. stemningsfulde landskabsbilleder, kærlige karikatur-portrætter af færøske ”typer”, uforlignelige skildringer af trolde og andre underjordiske væsener, og hans rige produktion indbefatter oliemalerier, satiretegninger, pastel- og tuschtegninger, akvareller og papirklip.


Bárður Jákupsson - der selv er kunstner og forfatter og har været direktør for Færøernes Kunstmuseum vil i sit foredrag berette om Willian Heinesens mange facetter med udgangspunkt i hans billedkunst.

Foredraget varer ca. 105 minutter

Foredraget holdes i Nordatlantisk Hus og arrangeres som et samarbejde mellem Nordatlantisk Hus og AOF Center Odense

Bogen vil kunne købes til nedsat pris ved arrangementet.

KØB BILLET

PRIS: 75,-