Menu

tirsdag 22. september kl 19.00 - kl 21.00

Forfattersamtale med Iben Mondrup 

Arrangementet afholdes i Kulturmaskinen Odense  

Den danske forfatter Iben Mondrup er gennem de seneste par år blevet et mere velkendt navn inden for den literære verden. I 2014 modtog hun DR Romanprisen for sin bog "Godhavn", der omhandler barndommen i en dansk familie i Grønland. 

Iben Mondrups nyeste bog "Tabita" fra 2020 handler om Grønland og forholdet til Danmark fortalt gennem en families historie. Bogen undersøger spørgsmål som, hvad der sker, når man adopterer to grønlandske børn til et dansk familieliv og beder dem om at glemme deres grønlandske opvækst. 

Det er litteraturkonsulent Michael Linde Larsen, som samtaler med Iben Mondrup til arrangementet. 

 

Om Iben Mondrup 

Iben Mondrup er født i København i 1969. Det meste af hendes børne- og ungdomsår boede hun i Grønland, hvor hendes forældre arbejdede som skolelærere. Hun har boet i både Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Nuuk, indtil hun som 18-årig rejste tilbage til Danmark. Iben Mondrup er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og hendes debutroman "Ved slusen" udkom i 2009. 

 

Om romanen "Tabita" 

Romanen "Tabita" handler om ægteparret Eva og Berthel, der kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. 

 

Forfattersamtalen med Iben Mondrup er arrangeret i samarbejde med Odense Bibliotekerne og afholdes i Kulturmaskinen Odense. 

 

Billetter til arrangementet koster 150 kr., og prisen er inklusiv kaffe og kage. Billetter kan købes på Odense Bibliotekernes hjemmeside