Menu

torsdag 06. februar kl 16.00 - torsdag 30. april kl 16.00

Levende Landskab?

6. februar - 30. april 2020

Fernisering torsdag d. 6. februar 16-18 med åbningstale af den islandske forfatter Einar Mar Gudmundsson 

 

En udstilling af:

Tekstilkunstner Anna Rosa Hiort-Lorenzen
Iscenesætter Kasper Daugaard Poulsen
Komponist Kristian Hverring

Skabt i samarbejde med forfatteren Einar Mar Gudmundsson og biologen Gudmundur Gudmundsson.

Imitationens kunst

Med installationen Levende Landskab? efterlignes naturen i plastik. Ser verden sådan ud i fremtiden? Ser den allerede sådan ud? Er den så et Levende Landskab?

Vi mennesker efterligner naturen, i billige kopier, der ligner godt. Måske lidt for godt. For nu begynder plasten at efterligne os. Små dyr kan ikke kende forskel på planteplankton og mikroplast, og spiser begge dele med stort velbehag.

Så hvordan ser verden ud om nogle år? Er naturen blevet helt af plast?

I det mindste kan man jo prøve at rydde op efter sig. Sige pænt undskyld og gøre rent. Derfor er Levende Landskab? lavet udelukkende af rengøringsartikler. De er lavet af plastik, de koster ingenting, og derfor smider vi dem ud i læssevis. Sådan er det med plastik. Og derfor må vi nu rengøre naturen…

Levende Landskab? er bygget op som et bjerg af plastik. Eller et udsnit af ét. Som om bjerget var så stort, at det voksede op gennem gulvet og videre op i loftet og ud af taget. Et kæmpe bjerg af plastaffald. Men herfra hvor vi står, kan vi kun se en lille del af det…

Levende Landskab? er en hyldest til naturen, genskabt i plastik. Skabt i samarbejde med forfatteren Einar Mar Gudmundsson og biologen Gudmundur Gudmundsson begge fra Island.

Levende Landskab? er et værk i stor skala, der inkorporerer lyd, lys og litteratur. For børn, voksne og familier, og den opdagelsesrejsende uanset alder.

Om kunstnerne

Kunstnerne har tidligere skabt den iscenesatte udstilling LYSSTOF – Den Magiske Natur (Nordatlantens Brygge, Bora Bora-dans og visuelt teater, Horsens Kunstmuseum) om nordiske naturfænomener omsat i tekstil, bevægelse og fluorescerende farver, samt Alderdommens Rum, et sensorisk værk til Experimentarium i Hellerup, som nu er en fast del af den permanente udstilling.
Levende Landskab? er deres tredje samarbejde.

Levende Landskab? er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Beckett-Fonden, Nordea Fonden, Letterstedska Föreningen, og samproduceres med Nordatlantisk Hus i Odense.