Menu

torsdag 17. juni kl 16.00 - fredag 03. september

Gå i de forsvundne vikingers fodspor

Udstillingen "The Lost Norsemen" udforsker hvad der skete med de islandske vikinger, også kaldet nordboer, der omkring år 1000 bosatte sig på Grønland og levede der, indtil de forsvandt i 1400-tallet uden man ved hvad der skete med dem, eller hvor de tog hen.

 

Udstillingen er del af Nordatlantisk hus og det Grønlandske Hus fokus på koloniseringen af Grønland som tematiseres gennem juni måned for at markere 300 året for missionæren Hans Egede ankomst til til Håbets Ø området omkring Grønlands nuværende hovedstad Nuuk i 1721.

Hans Egede, der var udsendt af Kong Frederik den 4, drog netop til Grønland i håb om at finde de forsvundne nordboer og omvende dem til protestantisme. Da det ikke lykkedes at finde nordboerne, blev det besluttet, at Hans Egede skulle blive og omvende de lokale grønlændere i stedet.

Udstillingen "The Lost Norsemen" tager sit publikum med på en rejse via VR, leg/gaming, rejseskildring, podcast og lydinstallation, er skabt af Peter Franklin fra Norse Theme Parks i samarbejde med Trida Media.

Bliv ’beamet’ tilbage til dengang da nordboerne første gang satte fod på Grønlandsk jord.

Gå på opdagelse i Grønlands fantastiske landskab og ruinerne efter de, der boede der engang, og oplev den vildeste rejse gennem den grønlandske natur, fakta og fiktion, hvor du kan besøge spændende, årtusindgamle landemærker, som ifølge Unesco verdensarv er bevaringsværdige for eftertiden og vores forståelse af både vikinge- og inuitkulturen.

Find ud af, hvordan – eller om – nordboerne, de grønlandske vikinger, interagerede med inuitterne, og hvilken betydning det fik for Grønland.

Et virtuelt eventyr, der fascinerer såvel store som små. 

Fri entré 

Åbningstider:

Mandag - onsdag: 11 - 16

Torsdag - fredag : 11 - 18

Lørdag: 11 - 14

 


KULTUR PÅ STRIBE

Da udstillingen "The Lost Norsemen" indgår i Odense Kommunes tilbud: Kultur på stribe, har grupper og skoleklasser mulighed for at booke en særrundvisning i udstillingen og en præsentation af Nordatlantisk Hus

i perioden:1. august - 4. september

SKRIV TIL : abl@dgh-odense.dk - HVIS DU ØNSKER AT BOOKE

Grupper på mellem 10 og 25 personer: særpris 650.- kr.

Skoleklasser: særpris 300,- kr.