Menu

tirsdag 26. april kl 19.00 -

 

Mød Iben Mondrup

Kom til forfattersamtale i selskab med den populære og bogaktuelle forfatter Iben Mondrup og direktør i Nordatlantisk Hus Nauja Bianco.

Samtalen mellem Iben Mondrup og Nauja Bianco udspiller sig i feltet mellem Grønland og Danmark - kultur og mennesker.

Udgangspunktet for samtalen er bl.a. Iben Mondrups egen relation til Grønland, og den rolle Grønland spiller i hendes forfatterskab, som bl.a. ses i hendes seneste to bøger Tabita (2020) og Vittu (2022), der begge handler om grønlandske børn, der bliver bortadopteret med store konsekvenser og ar på sjælen.


Iben Mondrup udgav sin første bog i 2009, og gennem forfatterskabet er det blevet til otte udgivelser. Hendes romaner har modtaget flere priser blandt andet DR Romanprisen i 2015 og Blixenprisen i 2017.


Iben selv er født i København og opvokset i Grønland, hvor hun sammen med sine forældre var tilflytter og del af den danske arbejdsstyrke. Grønland skulle moderniseres og gøres dansk, og den daværende kultur skulle erstattes.

I romanerne Tabita og Vittu undersøger Iben Mondrup, hvordan det var at være barn i Grønland under disse vilkår, og hvilke konsekvenser det kunne få. Bøgerne er en fortælling om kærlighed, savn og svigt.

Pris: 60 kr.

Køb billet til forfattersamtalen HER.