Menu

onsdag 01. juli kl 13.30 - torsdag 06. august kl 18.00

Nordatlantisk Hus er børnenes hus 

I samarbejde med Odense Kommune forvandles Byens Ø til Børnenes Ø i skolernes sommerferie. 

Nordatlantisk Hus, som er én af de større aktører på øen har flere tilbud til børn og barnlige sjæle i forbindelse med Børnenes Ø.

Kom til workshops, udstillinger og leg i Nordatlantisk Hus. 

 

Workshops 

 

Sigruns kreative hjørne
Hver onsdag fra 13.30 - 15.30 

Sigrun Fanndal er et kendt ansigt i Nordatlantisk Hus. Hendes troldeworkshop har altid været meget populære til alle generationer. 

Nu er Sigrun så på banen igen med en række spændende workshops.  Hver onsdag kan du være kreativ med nordatlantiske flag, myter eller arktiske dyr. 

Drop-in workshop med plads til 10 personer ad gangen. (Indendørs)

 

Udsmykning af Grønlandsk Havkajak med Frøken Følleslev
Hver torsdag fra 15.00 - 18.00 

Frøken Følleslev kaster sig denne sommer ud i endnu et kunstprojekt med en hjemmebygget grønlandsk havkajak, og du kan være med.

I 2013 strikkede Frøken Følleslev sammen med en gruppen "Så strikker vi kajakken" en havkajak under temaet "50 words for snow". Den færdigstrikkede kajak blev doneret til Nordatlantisk Hus ved åbningen i 2013.

Denne gang er dogmet decoupage og genbrugsguld og materialet, der skal dekoreres med vil derfor hovedsageligt består at gamle kort, bøger og kalendere fra og om netop Grønland.
Har du selv gamle blade, landkort eller bøger fra/om Grønland i gemmerne må du hjertens gerne tage det med. Temaet er LAND & HAV.

Bag Frøken Følleslev står kunstneren Betina Følleslev, der gennem de senere år bl.a. har arbejdet med involverende kunstprojekter samt afholdt et hav af kreative pop-up værksteder for børn og deres voksne, bl.a. for Kulturmaskinen, Magiske Dage og Storms Pakhus.
Betina Følleslev er desuden en del af det kreative kollektiv Det Blå Kvarter på Byens Ø.

Facebook og Instragram: @frokenfolleslev
#frøkenfølleslev #detblaakvarter

Drop-in workshop (Udendørs, hvis vejret tillader det)

Udstilling

Åbent alle dage

Udstillingen ”Nanoq, Anorak, Inuit, Kajak” Gå på opdagelse i hvad grønlænderne har brugt dyrene til. Foruden føde så er dyrene en ressource, der har holdt grønlænderne i live i århundreder.  Udstillingen giver et unikt indblik i grønlandsk kultur og levevis, hvor du kan komme helt tæt på fangstredskaber, hvalrostænder, isbjørnekranium, tøj og pyntegenstande af sælskind.

På udstillingen kan du også se filmen Inuit af Jette Bang fra 1938.  Jette Bang har fanget et glimt af grønlændernes levevis.

Ta' en tur til Nordatlanten

Åbent alle dage

Interaktiv skærm – Ta’ en rejse til Færøerne, Island og Grønland.  Du kan selv lege med skærmen og komme rund på de nordatlantiske øer.  Find sjove fakta fra de tre lande og bliv klogere på vores venner i nord. 

Nordatlantiske Dyr

Åbent alle dage

Stik-hoved-igennem med nordatlantiske dyr – En helt ny udendørs-aktivitet – hvordan vil du se ud som en isbjørn eller et færøsk får? Permanente legefigurer uden for Nordatlantisk Hus, hvor mobilkameraet helt sikkert kommer i brug. 

Green Kayaks

Hver torsdag 13.00 - 17.00

Lån en gratis GreenKayak for miljøets og hyggens skyld.  Nordatlantisk Hus er vært for GreenKayaks for andet år i træk. Hver torsdag kan du låne en kajak til to personer og samtidigt gøre dit, for at holde Odense havn ren for affald.  Læs mere om GreenKayak og hvordan du kan booke din tur her. 

 

 

Aktiviteterne i forbindelse med Børnenes Ø er i samarbejde med Odense Kommune og foregår hver onsdag og torsdag i perioden 1. juli til og med den 6. august.