Menu

søndag 03. marts kl 16.00 - kl 18.30

Filmen Siunissaq – Det Sidste Menneske af Ivalo Frank

Gratis adgang - alle velkomne (du møder bare op).
Arrangementet afholdes på 2. sal.

Filmen er en dokumentar er et tribut til den grønlandske instruktørs smukke hjemland, men er samtidig en dokumentar om klimaforandringernes effekt på naturen og hvilken viden det har medbragt sig. Den grønlandske forsker Minik Rosing fortæller i dokumentaren om sin banebrydende forskning, der vender op og ned på vores verdensforståelse og hvordan livet havde sin begyndelse på jorden og i Grønland. 

I kontrast til den naturvidenskabelige dokumentar, følger vi samtidig en gruppe af unge grønlænderes liv og deres forskellige faser. Vi ser dem forelske sig og forme venskaber, men vi ser dem også kæmpe med tab og længsel.

Vi ser filmen "Siunissaq – Det Sidste Menneske" af den grønlandske instruktør Ivalo Frank.

Efterfølgende fortæller Ivalo Frank om tilblivelsen af filmen, der præmierede på CPH:DOX i marts 2022, hvor den vandt Nordic Dox:Award. Ivalo Frank vil tale om at lave film i Grønland og om tilblivelsesprocessen fra spæd idé til finansiering, produktion og klippeprocessen. Her vil hun belyse bevæggrundene for filmen, og hvorfor det netop i disse år er vigtigt at lave en film om livets begyndelse og ende.

Det vil være muligt at stille spørgsmål til instruktøren.