Menu

torsdag 22. august kl 16.00 - mandag 18. november

4Faced - Hallgrímur Helgason

Udstillingen åbnes med reception den 22. august kl. 16.
Alle er velkomne - kunstneren deltager. 

Vi er stolte af at præsentere udstillingen 4Faced, som består af papirarbejder og malerier af den islandske kunstner Hallgrímur Helgason, der i Danmark særligt er kendt for sine litterære værker. Hallgrímur gæstede Nordatlantisk Hus i 2022 som forfatter. Allerede dengang begyndte idéerne om at bringe Hallgrímurs billedkunst til det fynske publikum at tage form. Det er med stor glæde, at vi nu kan åbne denne unikke udstilling.

4Faced udforsker det moderne menneskes tilværelse i en hastigt bevægende verden. Hvert papirværk viser et portræt af et frit opfundet menneske og i det portræt vil man kunne se fire ansigter. Ifølge kunstneren så er vi alle sammen delt i fire hvert eneste øjeblik af vores hverdag, mellem øst og vest, nord og syd. I vore dages verden har vi brug for otte øjne: Et til familien, et til vores arbejde, et til e-mails, et til Sociale medier, et til tv, et til Messenger, et til X og et til Gud.

Udover de 12 papirværker inkluderer udstillingen også fire bemærkelsesværdige malerier, som er baseret på den samme idé, at vi alle har fire ansigter, hele tiden.

 

Hallgrímur Helgason er islandsk kunstner og forfatter. Han er født i 1959 i Reykjavík og der har han boet og arbejdet hele sit liv, bortset fra en periode på 10 år hvor han boede i Boston, New York og Paris. Han har skrevet 12 romaner som er oversat til 14 sprog – 9 af dem til dansk. Flere af hans romaner er blevet iscenesat på teatre og film, og tre af dem har været nomineret til Nordisk Råds litteraturpris.

Hallgrímur har tre gange modtaget den islandske litteraturpris. Han har desuden afholdt over 40 separatudstillinger rundt om i verden og har værker i samlinger på kunstmuseer i Island, Frankrig og USA, herunder Metropolitan Museum of Art i New York. I foråret 2023 udstillede Hallgrímur sine nye malerier på Nordatlantens Brygge i København, og i oktober 2024 åbner en retrospektiv udstilling af hans værker på Reykjavik Kunstmuseum. I 2021 blev han tildelt den franske æresorden, Officier des Arts et des Lettres.

Hallgrímur udstiller nu for første gang på Fyn.

 

Du kan opleve flere af hans værker på Instagram og på hans hjemmeside.