Menu

torsdag 11. april kl 19.00 - kl 21.30

 TUREN GÅR TIL FÆRØERNE 

 

Billedforedrag med forfatter og journalist Lisbeth NebelongDe atten øer i Nordatlanten er i forrygende transformation, hvor gamle traditioner som fårehold, grindefangst og kædedans forenes med nutidig levevis. Økonomisk- og befolkningsvækst, turismen vokser og der bygges hoteller, kulturhuse og store, moderne skoler.

Lisbeth Nebelong vil fortælle med billeder og ord om de smukke færøske øer, om deres historie, natur og folket. Færøerne er kendte for deres fantastiske smukke natur, deres kultur og folkets venlighed, og stærke traditioner kombineret med et moderne samfund.

Som barn og ung boede Lisbeth Nebelong tre år i Tórshavn og har siden besøgt Færøerne talrige gange. I 2000 skrev hun masteropgave om de daværende løsrivelsesforhandlinger med den danske regering, og i foråret udkommer hendes fjerde udgave af rejsebogen "Turen går til Færøerne". Desuden har hun skrevet tre romaner derfra, der nu er udgivet i ét bind som "Færø Blues Trilogien".

 

FÆRØSKE FLAG MERKIÐ 100 ÅR


I Nordatlantisk Hus markeres 100 års dagen for Merkið på flere måder.

I 1919 - for 100 år siden skabte tre unge færøske studerende det Færøske flag Merkið, som de præsenterede på Regensen i København. Derved startede de en knap tredive årig kamp for at få Dannebrog erstattet med Merkið.

Vi starter med et foredrag med forfatteren og journalisten Lisbeth Nebelung, der dykker ned i hundrede års dramatiske Færø-historie og forholdet til Danmark før og nu. Foredraget ledsages af en billedkavalkade om det lille land i rigsfællesskabet, der både formår at holde fast i urgamle traditioner og udvikle sig til et moderne nordisk velfærdssamfund.

Fra den 23 - 26 maj sætter Nordatlantisk Hus sammen med Færøsk Forening og Frigg Lauget spot på fejringen af det færøske flag og Færøerne i forbindelse med Havnekulturfestival19, med historiske, færøske sejlskibe, regatta, udstillinger og musik. Lisbeth Nebelungs foredrag kan fint bruges som optakt til disse færøske dage, men kan også sagtens nydes alene.

Pris 50 kr. + gebyr
Køb billet på Safeticket