Menu

onsdag 14. august kl 17.00 - kl 18.00

GreenKayak til Odense

Jane Jegind ror en tur for havnemiljøet

I samarbejde med Nordatlantisk Hus og GreenKayak organisationen kommer de grønne kajakker nu også til Odense.

Onsdag den 14. august kl. 17 vil By og kulturrådmand Jane Jegind som den første sætte sig tilrette i en af kajakkerne og padle ud for at indsamle noget af det affald, der desværre flyder rundt i Odense Havn.

Lanceringen af GreenKayak sker ved Nordatlantisk Hus, som skal være vært for to kajakker, der begge har plads til to roere.

En indsats der varer ved

GreenKayak kommer til Odense, fordi miljøorganisationen henvendte sig til Nordatlantisk Hus og spurgte, om huset ville være vært for kajakkerne.

Kajakkerne kan efter lanceringen lånes hver torsdag i august og september i Nordatlantisk Hus på betingelse af, at man gør en aktiv indsats og samler alt det affald op, som man finder på sin rotur. Kajakkerne bookes online og udleveres sammen med redningsveste og øvrigt udstyr samt en grundig introduktion til de ”miljøfrivillige”.

I 2019 starter initiativet stille og roligt op med en kort sæson på to måneder og mulighed for at låne kajakkerne en gang om ugen. Men meningen er, at initiativet fortsætter i 2020, og gerne længere, hvor kajakkerne udlånes fra maj til september.

Målet er at reducere mængden af affald i Odenses havn, der - som andre havne rundt omkring - har et affalds problem. Dels på grund af affald, som fejlagtigt havner i vandet i stedet for i skraldespandene, og dels på grund af affald, der flyder ind i havnen udefra.

Alt affald, der indsamles vejes. så det bliver synligt, hvor meget der samles ind. Odense Kommune sørger for, at det indsamlede affald kommer væk på den rigtige måde.

GreenKayak organisationen

Foreningen GreenKayak har som mål at skabe et renere havnemiljø og er aktiv i flere byer i Danmark og udlandet. Nu får odenseanere også snart mulighed for at låne de grønne kajakker. GreenKayak har nemlig allieret sig med Nordatlantisk Hus, der skal være vært for kajakkerne, der kan lånes gratis, til gengæld for man yder en aktiv miljøindsats.
GreenKayak startede i København i 2017. Foreningen tilbyder frivillige en mulighed for aktivt at gøre noget for deres havnemiljø ved at stille kajakker gratis til rådighed. Allerede i første sæson indsamlede rundt regnet 1.000 frivillige i alt tre tons affald. Initiativet har derefter bredt sig, og senest har GreenKayak udvidet deres indsats til Berlin.

 

Fra torsdag den 15. august og frem til september kan du låne kayak i Nordatlantisk Hus: 

BOOK HER