Menu

torsdag 23. maj kl 15.30 - søndag 26. maj kl 17.00

Nordatlantisk Havnekulturfestival - med færøsk fortegn

 

Det bliver en havnekulturfestival med færøsk fortegn, når Nordatlantisk Hus fejrer 100 året for det færøske flag Merkið med historiske sejlskibe, DM i kaproning i færøsk robåd, udstillinger, koncerter, information og meget andet.

 i 2019 fylder det færøske flag Merkið 100 år. Det bliver fejret med en fire dage stor fest i forbindelse med Havnekulturfestivalen 2019. 

23. maj: Vi tyvstarter festivalen dagen før den egentlige åbning af havnekulturfestivalen med en færøsk maleriudstilling med kunstnerne Øssur Mohr og Amariel Norðoy kl. 15.30. Udstillingen åbnes af Jógvan Skorheim borgmester i Odenses venskabsby Klaksvík, der også har en introduktion til Odenses venskabsby Klaksvik. Dagens højdepunkt bliver ankomsten af syv historiske, færøske sejlskibe der ankre op foran Nordatlantisk Hus og byder folk velkommen om bord. Skibene ankommer Odense Havn kl. 18, men vi gør klar til at modtage dem fra kl. 17.30 med flag og musik med Odense Pigegarde. 

24. maj: Du kan komme ombord på de på de færøske sejlskibe fra kl. 14, desuden er der musik og underholdning med færøske kunstnere både ved Nordatlantisk Hus og på skibene, spændende færøske varer i butikken, skattejagt på skibene for børn og meget mere.  

25. maj: Odense Havn og havnekulturfestivalen bliver for første gang vært for DM i færøsk kaproning. På Østre kaj kl. 14 og enkeltstart rundt om byens Ø kl. 17.30. Derudover kan du smage færøske specialiteter i madboden ved Nordatlantisk Hus, komme til koncerter med bl.a. det færøske rock band Hamradún og den dansk-færøske  musiker og komiker Jacob Haugaard på den store scene ved Nordatlantisk Hus, hvor der er gang i den fra kl. 14 - 23.

26. maj: Sidste chance for at komme ombord på de færøske sejlskibe inden de sejler kl. 17. Du kan også stadig nå at opleve masser af færøsk kultur, udstillinger og musik både på skibene og i Nordatlantisk Hus, samt købe færøske varer i butikken osv.

Det bliver fire dage med fuldt fokus på alt færøsk, kom og bliv klogere på øriget i Atlanten.

Arrangørerne og sponsorerne: Frigglauget, Færøsk Foreningpå Fyn , Klaksvik Kommune, Flaggsigling 2019, Bank Nordik,  Nordatlantisk Hus 

Se Program for NORDATLANTISK HAVNEKULTURFESTIVAL 2019 - med færøsk fortegn

(Programmet opdateres løbende, så der tages forbehold for evt. ændringer)