Menu

onsdag 25. marts kl 17.00 - kl 19.00

AFLYST - Nordatlantisk Kortfilm

På grund af den aktuelle Covid19-krise og regeringens udmelding på pressemødet den 11. marts er alle arrangementer aflyst. 

Læs mere om lukningen af Nordatlantisk Hus her.

 


 

 

Med fokus på nordatlantiske filmskabere inviterer Nordatlantisk Hus, Odense Filmværksted og Filmværkstedet København på filmvisning og talk.

Arrangementet er gratis og åbent for alle.
Der vil være mulighed for at købe færøske og islandske øl og snacks.

 

Program

Instinct: (4 min)

I en systue tegner en mand et mønster på et stykke gråt stof. Han klipper det til, syr det sammen, og inden længe bliver det til en hjemmelavet kaninbamse. Glad og stolt tager manden bamsen med på en køretur hen til de legende børn i børnehaven. Kortfilmen er en islandsk fortælling om de fordomme og forhastede konklusioner, vi af og til drager ved første øjekast.
Instruktør: Viktor Sigurjónsson


Stimuli: (5 min)

Den midaldrende kvinde Guđlín gør sig umage med både makeup og tøj, inden hun begiver sig ud for at købe is. Men den smilende og velvillige Guđlín finder hurtigt ud af, at ikke alle er lige så imødekommende som hende selv. Den islandske kortfilm er en fortælling om ensomhed og længslen efter nærvær.
Instruktør: Viktor Sigurjónsson


Ikki illa meint: (22 min)

De to færinger, Marita og Elinborg, mødes tilfældigt i Føtex. De har kendt hinanden længe, og mødet starter glædeligt. Men noget er galt. Noget som Elinborg ikke vil snakke om. Og hvad startede som en høflig samtale udvikler sig langsomt til et større opgør om deres venskab. Kortfilmen er en hjemstavnsfortælling langt væk hjemmefra om, hvordan skiftende omstændigheder kan ændre selv de dybeste venskaber.
Instruktør: Andrias Høgenni


Et Knæk: ( 18 min.)

En vinternat. Sammenbidte ansigter. Gitte og Frank har planlagt indbruddet ned til sidste detalje. Men der venter dem en overraskelse, og i et desperat forsøg på at undgå anholdelse risikerer de to indbrudstyve at begå en endnu mere grusom forbrydelse.
Instruktør: Andrias Høgenni


Artun: (20 min)

ARTUN er en coming of age historie om drengen Arnar, der kommer fra en lille islandsk forstad til Reykjavik. Arnar har aldrig kysset en pige, og en dag beslutter han sammen med vennerne at tage ind til hovedstaden og prøve heldet af der… inde i byen får drengene meget mere, end hvad de havde forventet...
Instruktør: Gudmundur Arnar Gudmundsson


Hvalfjord: (15 min)

Hvalfjord giver et indblik i det stærke bånd mellem brødrene Ivar og Arnar, der bor i den afsides islandske fjor, Hvalfjord, sammen med deres forældre. Den 9-årige Ivar ser sin storebror i en situation, han aldrig vil glemme, og vi følger herefter Ivar på en rejse, der for altid vil ændre de to brødres liv.
Instruktør: Gudmundur Arnar Gudmundsson

TALK MED ANDRIAS HØGENNI

Andrias Høgenni er en færøsk filminstruktør fra Tórshavn. Før han startede på filmskole i Danmark, fik han erfaringer fra Færøerne, da han var med til at lave udsendelser til det færøske fjernsyn, der kaldes Agurk. I 2012 blev han uddannet filminstruktør fra den alternative danske filmskole 18 Frames og i 2018 filmskolen Super16. Hans afgangsfilm fra Super16, Ikki illa meint, vandt den færøske filmpris Geytin og Canal+ Award i Semaine de la Critique i Cannes i maj 2019.
Andrias vil fortælle om det at være færøsk filmskaber i Danmark.