Menu

onsdag 13. april - fredag 15. april

Færøsk venskabsorkester på musikalsk besøg

Oplev musik og stemning fra det færøske ørige uden at forlade Odense.

I påsken er der mulighed for at opleve Færøerne musikalsk, når Klaksvíkar Hornorkestur fra Odenses venskabsby Klaksvík kommer på påsketurné og beriger Odense med ikke mindre end to gratis koncerter - én i Odense Domkirke og én i Nordatlantisk Hus.

Koncert i Odense Domkirke // onsdag den 13. april kl. 16 – 17
gratis entré

Koncert i Nordatlantisk Hus // Fredag den 15. april Kl. 16 – 17
gratis entré

Klaksvíkar Hornorkestur blev stiftet i 1950 og tæller i dag 27 musikere, hvoraf en af musikerne har spillet med siden 1952. Orkesterets dirigent er engelske Fiona Parker.

Til koncerten i Odense Domkirke vil orkesteret fra Klaksvík spille salmer og hymner fra både det hjemlige, færøske repertoire men også fra det bredere internationale.

Klaksvíkar Hornorkestur har stor erfaring med kirkekoncerter, så der venter publikum en smuk og stemningsfuld oplevelse.

Koncerten i Nordatlantisk Hus spilles sammen med FDF Odense Musikkreds og vil indeholde dele af repertoiret fra koncerten i Odense Domkirke, mens andre numre bliver skiftet ud med lidt mere rytmiske og populære toner. 

FDF Odense Musikkreds er kendt for deres traditionelle Brass Band, der pt. består af 30 medlemmer og still-going-strong nu på 82 år, junior orkester og elevarbejde. Udover de ugentlige øveaftener deltager orkesteret i løbet af året ved en række koncerter, kirkelige arrangementer mv., primært på Fyn. Juli måned 2022 rejser orkesteret til Færøerne, hvor der blandt andet gives koncert i byerne Runavik og  Klaksvik. Programmet den 15. april i Nordatlantisk vil primært bestå af nordiske kompositioner.