Menu

torsdag 14. september kl 16.00 - fredag 24. november

GLIMT fra Nordatlanten

en udstilling med udvalgte værker af kunstneren Edward Fuglø (1965)

 

Den færøske kunstner Edward Fuglø spiller en særlig rolle for Nordatlantisk Hus, da hans vægmaleri "Svanadrotningin /Svanedronningen" på væggen i konference lokalet i Nordatlantisk Hus er blevet et ikon for huset. 

Nordatlantisk Hus fylder 10 år i 2023, og det samme gør Edward Fugløs vægmaleri, der var en gave fra Odenses venskabsby Klaksvik i forbindelse med åbningen den 9. november i 2013. Så hvad er mere på sin plads end at fejrer husets jubilæum med en udstilling med Edward Fugløs værker der viser bredden i hans kunst. 

Edward Fuglø er en af Færøernes største kunstnere. Han har markeret sig som en særdeles produktiv og alsidig kunstner på den færøske kunstscene de seneste mange år. Han arbejder med en bred vifte af udtryk og bruger ofte det færøske mentale landskab, flora og fauna samt det mytiske i sine fantasifulde og underfundige værker, der samtidig også kan virke både dramatiske, humoristiske og absurde.

Maleri, illustration, grafik, scenografi, skulpturer og store offentlige udsmykninger skabes i alle tænkelige og utænkelige medier, På udstillingen i Nordatlantisk Hus i Odense præsenteres en række malerier, illustrationer og litografier fra perioden 2006 til 2023.

Med på udstillingen er bl.a maleriet "Egg-scape with Leda and Swan Posing" (2019), et klassisk motiv fra mytologiens verden, som Edward Fuglø har givet sit helt eget udtryk og historie. Maleriet er udlånt fra Torshavn kommune og har ikke tidlige være udstillet i Danmark. 

Desuden er et af Edward Fugløs kendteste værker "Frokost i det grønne" med på udstillingen udlånt af Listasavn Føroya (Det færøske kunstmuseum), og hans illustrationer til bogen med Nólsoyar Pálls Fuglakvæðið / Fuglekvadet (2021), der tidligere kun har være vist en enkelt dag på Christiansborg i forbindelse med udgivelsen af bogen. 

I forbindelse med udstillingen udgives også et katalog med teksten: "Et færøsk troldspejl," af Nils Ohrt, kunsthistoriker og tidligere direktør for Det færøske kunstmuseum. 

FRI ENTRÉ