Menu

torsdag 25. april - onsdag 14. august

ARCTIC TERRAIN

Klimaudstilling af Girl in the Tangerine & Mark Hutchison, EC128

In English 

Friederike Gründger og Mark Hutchison, begge klimaforskere og kunstnere, står bag denne udstilling, der kredser om klimaforandringer.

Arctic Terrain udforsker det uadskillelige forhold mellem mennesker og deres miljø. Udstillingen er inspireret af Grønland men er med global rækkevidde. Landskabet påvirker os ved at pålægge begrænsninger for, hvor vi går hen, hvad vi bygger, og hvordan vi lever. Samtidig påvirker vi mennesker vores landskab – modificerer, ændrer, kontrollerer. Selvom vi tydeligt ser konsekvenserne af denne påvirkning på det lokale miljø, vi bor i og lader os omgive af, så ses den tydeligste forandring i de globale klimaændringer. Hvor vi end trykker, oplever vi modtryk.

Arctic Terrain repræsenterer et samarbejde mellem Friederike Gründger (under alias Girl in the Tangerine) og Mark Hutchison og fokuserer på klima i Grønland og Arktis. Under navnet EC128 har kunstnerne i samarbejde malet de 3x3 akrylværker der udstilles.

Udstillingen udforsker den påvirkning, som mennesket har på landskab og miljø og omvendt. I mødet mellem forskning og kunst skabes her et særligt rum for refleksion og dialog om tidens klimaforandringer.