Menu

Kristiansdal Boligforening

Kristiansdal ligger i dag i Odense Kommune, men før den store kommunalreform i 1970 tilhørte foreningen Dalum Kommune, og de fleste boliger ligger derfor i det oprindelige område, som i dag hedder Odense S og SV. Vi har dog boliger i andre dele af Odense, og vi har boliger i Ny Assens og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Boligforeningen bygger boliger med offentlig støtte, og da det offentlige (stat og kommune) giver støtte til byggeriet, har det offentlige også et tilsyn med boligforeningens virksomhed. Det er det offentlige (Folketing og diverse ministerier), som i meget stort omfang har fastlagt de regler, boligforeningen arbejder efter, og det har fået mange til at tro, at en boligforening er noget i retning af en offentlig virksomhed. Men det er ikke rigtigt. En boligforening er en privat virksomhed, der ligesom mange andre brancher skal følge nogle regler fra offentlige organer.

Kristiansdal er på nogle områder en atypisk boligforening. Det er vi, fordi vi administrerer andre boligforeninger udover os selv. I alt administrerer Kristiansdal 10 ndre selvstændige boligorganisationer (boligselskaber, -foreninger og kollegier). Næsten halvdelen af det samlede antal boliger kommer 'udefra.'

Vi lægger vægt på en god service, effektive og smidige og efter omstændighederne hurtige forretningsgange. Det er vigtigt, at beboerne føler sig godt behandlet, både når de flytter ind, mens de bor, og når de flytter. Derfor sikrer vi en god standard af boligen ved indflytningen, vi giver beboerne mulighed for at bestemme selv over egen bolig, og vi har nogle klare, forståelige og rimelige regler for boligens tilstand ved fraflytning.

 

“Kristiansdal har 25 ungdomsboliger i Nordatlantisk Hus og har været med fra starten. Det har derfor været naturligt for os at bidrage til de aktiviteter, der er i huset. Som medlem af erhvervsklubben møder vi mange interessante og inspirerende mennesker og får i tilgift et godt indblik i, hvad der rører sig i de nordatlantiske lande.” KRISTIANSDAL, Erik Thomsen

 

Læs mere om Kristiansdal Boligforening på deres hjemmeside